Another Silence 2011

Drama
Argentina
90 MIN
Engelska
Spanska
Another Silence poster

Synopsis

Närgången, intensiv thriller om hämndbegäret efter en svår förlust. Polisen Marie bor med sin familj i Toronto, men den lyckliga vardagen raseras när hon finner sin son och man brutalt mördade efter en skottlossning. Istället för att sörja påbörjar hon jakten efter mördaren – en vendetta som driver henne ända ner till den argentinska gränsen.
Ditt betyg
3.0 av 7 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Another Silence
Språk
Engelska, Spanska
Land
Argentina
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

13 november 2011 | 16:01

Lågmält hämnddrama

#SFF11 - Hämnddramer på film är ofta saftigt våldsamma och brutalt tillfredställande men i lågmälda "Another Silence" ligger fokus på sökandet, frustrationen och en oväntad kulturkrock.

Polisen Maries (Marie-Josée Croze) liv slås i spillror när hennes familj blir ihjälskjuten hemma i Toronto. Hon får nys om vem som ligger bakom och beger sig till den argentinska gränsen där mördaren befinner sig.

Samtidigt som vi får följa den envisa, målinriktade Marie på hennes resa i ett fattigt, främmande land så visar sig mördaren vara en naiv, oerfaren 19-åring med fru och barn som halkat in på kriminella banan. Båda karaktärerna skildras väldigt subtilt och lågmält men det räcker för att engagera.

Filmen har en dyster, melankolisk ton och en briserande stämning där våldet kommer plötsligt och utan förvarning, precis som i verkliga livet. Man chockas och berörs men det är Maries bestämdhet och fokus som greppar åskådaren.

Maries hämndmotiv är uppenbart men det är hennes stramt återhållna personlighet som är intressant. Hon blir aldrig en förbannad mordmaskin utan svajar lätt mellan en kompetent polis på eget uppdrag och en helt vanlig människa med vanliga känslor. Det känns skrämmande genuint.

Det är en väldigt avdramatiserad film som kan upplevas som långsam och tråkig av otåliga åskådare. Men som ett verklighetstroget hämnddrama med tyngd på känslor snarare än våld och moral så är den nära på en fullträff.

| 13 november 2011 16:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Another Silence
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu