Skribent

Alexander Dunerfors

7 oktober 2011 | 20:01

"Rolig läsning om ett galet projekt"

Följ en långfilmsinspelning från första till sista filmrutan. I veckan började regissören Emil Mkrttchian att blogga på MovieZine.se.

Emil har precis filmat de första scenerna till sin debutlångfilm "Ros", där Amanda Renberg ("Hip hit hora") har en roll. 

Först och främst - vem är du?

- Jag är en livsnjutare, Armenier och filmskapare.  

Berätta om filmen som ni precis har börjat spela in. 

- För mig är det en dröm som jag lever i. Det är en personlig utveckling av mig och mitt team i filmform. När jag och min bror (filmens fotograf) växte upp lekte vi mycket. Även när vi började göra film. Lusten att skapa något nytt är lockande men krävande. Jag har en stark vision, även om den kan uppfattas som abstrakt så har vi ett mål. Vi vill ge er, publiken, en upplevelse. När jag går på bio vill jag förtrollas och sväva iväg till förhoppningsvis andra världar. Det kan även vara verkligheten. I vilket fall som helst vill jag känna något, inspireras och fascineras.

Vad har du gjort tidigare, och vad är drömmen för dig som filmskapare?

- Jag är tacksam för möjligheterna som korsat min väg och jag med oftast en kamera i handen kunnat resa runt världen och fått tillträde till fantastiska platser, personer och historier. Jag har gjort en del kortfilmer, dokumentärer, och musikvideos. En del har folk sett, hyllat och prisat och en annan del som passerat utan uppmärksamhet. Drömmen är att fortsätta vara "hungrig" och behålla/utveckla lusten. Tålamod är något jag försöker lära mig att hantera. Vill man något tillräckligt mycket så vet jag att det kommer att ske så!  

Vad kommer vi att kunna läsa om i din blogg?

- Hur vi som team med olika nationaliteter genomför arbetet av vår debutlångfilm som produceras av vår egna bolag Apricot Stone. Vi vill erbjuda en rolig läsning om ett galet projekt som växer dagligen. Ni får följa med på olika locations där vi spelar in filmen, se intervjuer med skådisar och team. Och ställ frågor, önska, och njut. Från nu tills du sett den!

Följ Emils filminspelning i bloggen Apricot Stone.

| 7 oktober 2011 20:01 |