Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

5 oktober 2022 | 14:30

"House of the Dragon"-skådisarna om att ta över: "Vi skapade fejkminnen"

MovieZine träffar skådespelarna Emma D'Arcy och Olivia Cooke: "Vi fick chansen att känna på lite av den där tonåriga, erotiska och komplicerade energin."
Efter sju avsnitt av den påkostade prequelserien "House of the Dragon", som utspelar sig en sisodär 200 år före händelserna i "Game of Thrones", så har vi nu fått se de båda huvudkaraktärerna Rhaenyra och Alicent växa upp tillsammans.
 
Det som länge var en nära relation, nästan som syskon, har utvecklats till en punkt där kung Viserys död (Rhaenyras pappa och Alicents make) kommer att ställa deras barn mot varandra på ett sätt som i princip endast kan sluta i ett blodbad. Och som vi andra redan vet att det blir startskottet på ett inbördeskrig, som det fortfarande berättas om 200 år senare.
 
MovieZine fick chansen att snacka med både Olivia Cooke och Emma D'Arcy, som nu spelar de vuxna versionerna av "House of the Dragons" två viktigaste karaktärer. Vi hinner dels prata om hur de tog sig an Alicent och Rhaenyra samt hur det egentligen är att "flyga" runt på en drake under inspelningarna.
 
Emma D'Arcy som Rhaenyra och Olivia Cooke som Alicent i "House of the Dragon".
 
Hur förberedde ni er inför att ta över de äldre versionerna av Rhaenyra och Alicent? Pratade ni ihop er något innan om hur ni ville gå tillväga där? 
 
Emma: Ja, vi pratade ihop oss en hel del.
 
Olivia: Massor! Något som var väldigt bra faktiskt, var att Miguel Sapochnik [seriens co-showrunner och regissör] fick oss att öva på och faktiskt agera ut scenerna från de yngre versionerna av våra karaktärer. 
 
Så ni hade möjlighet att se och ta del av allt det innan ni började spela in era egna scener alltså?
 
Emma: Precis. Redan innan inspelningarna drog igång, under våra repetitioner, så hade vi en hel del tid utan press att få bekanta oss med våra karaktärers yngre versioner också. Det som ni fått se tidigare under säsongen. Vi fick chansen att känna på lite av den där tonåriga, erotiska och komplicerade energin.
 
- Alltså, Rhaenyra och Alicent börjar ju nästan som plastsyskon. Och det var härligt att vi fick prova på det lite innan vi tog vid och flyttade fram berättelsen.
 
Olivia: Precis, lite som att vi skapade fejkminnen åt våra karaktärer att bygga grunden till våra egna prestationer för sedan. 
 
Large 87fe3eabed76bbb1d7f9af6abae891a5 819097 6078635 6000x4000 large
Emily Carey och Milly Alcock spelade de yngre versionerna av Alicent och Rhaenyra i "House of the Dragon".
 
Vi har redan sett prov på dragningskraften järntronen, och makten som kommer med den, verkar ha på folk. Vad tror ni det är som gör att alla verkar vilja få sitta på den? 
 
Olivia: Eller hur, mig personligen hade man fått släpa upp på den!
 
Emma: Haha! Men ja, jag tror att det är en hel del som ligger bakom det där faktiskt. Allt från makt, eftermäle och ledarskap. Hur man kan vara en del av att forma hur framtiden ska se ut och vilka traditioner som ska få leva vidare. Och allt detta tycker jag är delar av de teman som serien plockar upp på olika sätt, men att tronen på sätt och vis blir det som får symbolisera allt.
 

"Det är helt ärligt lite som en åkattraktion på ett nöjesfält"

 
 
 
Emma, du fick även chansen att flyga runt på din egen drake under säsongens gång. Men hur var det att spela in dina drakscener egentligen? Jag har hört att ni kallade fejkdraken för "the buck"...
 
Emma: "The buck" är nog det roligaste jag har haft under de senaste tio månaderna! The buck är fantastisk... och det är helt ärligt lite som en åkattraktion på ett nöjesfält faktiskt. Men det svåra är att du behöver försöka skådespela samtidigt som du gör det.
 
Att inte le och ha för roligt medan du spelar in menar du?
 
Emma: Exakt så, du har helt rätt. Jag var tvungen att verkligen sudda ut mitt leende med all viljekraft jag hade. Men det var en väldigt rolig och fantasifull upplevelse att få vara med om. Du vet, det påminner lite om när man var liten och låtsades att ens sparkcykel var en häst eller något åt det hållet. Det var precis samma typ av energi.
 
Här är trailern inför det åttonde avsnittet av "House of the Dragon":
 
 
I trailern till det åttonde avsnittet kan vi se att skådespelare fortsätter att bytas ut i rasande takt, när Rhaenyras och Alicents barn växer till sig. Men skådespelarna Emma D'Arcy och Olivia Cooke tycks åtminstone bli kvar hela vägen in i mål nu, frågan är bara vilken sida som kommer att vinna järntronen i slutet? 
 

Läs också: Eftersnack: Nattsvart och blodigt barnkalas i "House of the Dragon"

 
Vad tycker du om bytet av skådespelare under den första säsongen av "House of the Dragon"? Kommentera gärna nedan!
| 5 oktober 2022 14:30 |