Dylan O'Brien

Skådespelare 26 augusti 1991 New York City, USA

Biografi

Dylan O’Brien föddes i New York den 26 augusti 1991.  Dylan växte upp i New Jersey men flyttade till Kalifornien när han var 12 år. Han är son till före detta skådespelerskan Lisa Rhodes som även drev en skådespelarskola och kameraoperatören Patrick B. O’Brien. Hans mor är av italiensk, engelsk och spansk härkomst och hans far av irländsk.

Innan hans skådespelarkarriär kickade igång var han inne på att bli en filmfotograf som sin far, men han bestämde sig sedan för att skjuta upp skolan när han fick rollen som Stiles i Teen Wolf (2011). En intressant fakta är att han till en början var övervägd för rollen som Scott, men han var mer intresserad av att spela Scotts (Tyler Posey) bästa vän. Det har även visat sig att de andra skådespelarna i Teen Wolf verkar överens om att Dylan är den som påminner om sin karaktär mest i serien.

Dylans filmdebut var i High Road (2011) och hans första huvudroll spelade han i komedin The First Time (2012). Man kan även se honom i en biroll i The Internship (2013) med Vince Vaugn och Owen Wilson samt i Maze Runner (2014) där han spelar huvudrollen Thomas där vi bl.a. kan se Will Poulter.

 Dylan har vunnit Young Hollywood Award (2014) för ”Breakthrough Actor” samt Teen Choice Award (2014) för ”Choice TV Villain” för hans roll i Teen Wolf.

Av: Bianca

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler