What happens in Vegas 2008

Komedi
USA
97 MIN
Engelska
Serbokroatiska
What happens in Vegas poster

Synopsis

Jack och Joy har aldrig träffats förr men vaknar upp efter en blöt kväll i Las Vegas och upptäcker att de inte bara gått och gift sig - utan också tillsammans vunnit storvinsten på jackpot... samt att de inte står ut med varandra. Den ena fantasifulla jävligheten följer på den andra när de båda försöker komma ur äktenskapet och få pengarna för sig själva.
Ditt betyg
2.5 av 829 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
What happens in Vegas
Biopremiär
9 maj 2008
DVD-premiär
8 oktober 2008
Språk
Engelska, Serbokroatiska
Land
USA
Distributör
SF Studios
Ålder
Barntillåten
Längd

Senaste om filmen

Recensent

Jakob Åsell

1 januari 2008 | 00:00

Könskrig och tärningsspel

Ett klassiskt ”Män är från Mars, kvinnor är från Venus”-spektakel i giftastider, som tack vare hyfsad skådiskemi, det småflummiga manuset och den lättsamma tonen, fungerar för en kväll.

Alla har vi vaknat upp på konstiga ställen, nåja allt är väl relativt inser jag framför Justices musikvideo till”We are your friends”. Men tack och lov är det inte alla som vaknat upp bredvid en främling med baksmälla och en bröllopsring på fingret i Las Vegas. Vilket är något som Ashton Kutchers slacker Jack och Cameron Diaz’ dumpade Joy får uppleva efter en blöt natt i Sin City. Om titeln är en fråga så är svaret inte direkt ”Very bad things”, titeln på en blodigare Cameron Diaz-film om en svensexa som spårar ur totalt efter att Jeremy Piven råkar ha ihjäl en prostituerad på sitt Vegas-hotellrum - svaret är snarare tillräckligt mycket lustigheter för att hålla den icke Marvel-frälsta biopublikskaran underhållen i väntan på ”Sex and the City: The Movie”.

Filmen kretsar kring två motpoler från New York som båda söker tröst i form av en impulsiv Vegas-nedstigning. Jack, som av sin nattliga partner beskrivs som ”inte direkt pojkvänsmaterial”, beger sig till Vegas för att trösta sig efter att ha fått sparken från jobbet av sin chef och pappa. Joy, som av hotellchefen beskrivs som den obehagligaste personen med namnet Joy, är en superstressad Wall Street-börshaj som strax innan bröllopet dumpas inför sina vänner i dörren till en överraskningsfest. För att glömma sorgerna och plåstra på sitt sårade ego beger hon sig till spelmeckat i Nevada, där hon av misstag hamnar på Jacks hotellrum och efter en drop-in hos Vegas-prästen är de man och hustru.

Uppvaknandet dagen därpå blir kyligt då de inser att de inte tål varandra alls. För att höja insatserna råkar Jack träffa jackpotten på 3.000.000$ när han spelar med Joys mynt i en enarmad bandit, och parets plan att dela på pengarna efter en snabb skilsmässa går i kras när en konservativ domare fryser vinsten och dömer dem till ett halvår av hårt äktenskap, där de tvingas anstränga sig för att ha chansen att se röken av degen.

En numera klassisk Judd Apatow-historia där en oansvarig slacker tvingas börja ta ansvar genom sin relation med en mer vuxen tjej, vilket i det här fallet betyder att någon som spenderar tre timmar framför spegeln varje dag tvingas leva med en som pissar i diskhon.

Givetvis försöker de båda sätta krokben för varandra för att få slut på eländet och roffa åt sig pengarna, men vi vet alla vartåt det hela är på väg. ” What Happens in Vegas” är långt ifrån lika upplyftande som en jackpot i Vegas men trots förutsägbarheten och det välkända ”Män är från Mars, kvinnor är från Venus”-formatet, som vi känner igen bl.a. från ”På smällen”, är den kul att se. Mycket tack vare att paret klickar på duken, jag antar att Kutchers fru vant honom vid äldre tjejer. ”What Happens in Vegas” är en lättsam dejtrulle med gott om energi och lagom flummiga biroller, ibland slår skämten över till det löjliga i äktenskapskriget, som när Joy går in i badrummet, följt av ett plask, varpå en fnissande Jack börjar vifta med en lös toasits.

Men det går inte att hata en film som inte försöker vara mer än ett gäng lättköpta skratt för en kväll, och med Shout Out Louds i soundtracket är jag villig att låta denna passera.

ONÖDIGT VETANDE Ashton Kutcher svarade i en intervju inför filmen att det galnaste han gjort i Vegas är att ha spenderat en kväll tillsammans med en schimpans, som utvecklade sig åt ett håll han inte direkt planerat.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera What happens in Vegas
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu