Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 oktober 2023 | 17:00

William Spetz tipsar: 5 filmer och serier jag gärna ser om

Från "Six Feet Under" till "Bridesmaids" - här är fem streamingtips från Netflix-aktuella William Spetz.
”Jag tycker det är väldigt tryggt att se om saker man gillar” säger skådespelaren William Spetz när jag träffar honom inför premiären av "Tore". 
 
Hans nya serie på Netflix är laddad med humor, sorg och starka känslor. Så jag ville veta vilka bingevänliga serier och upplyftande filmer som han själv helst tittar på. Williams streamingtips till MovieZines läsare blev fem både underhållande och tänkvärda titlar.
 
 

”Six Feet Under”

 
Alan Balls dramakomediserie handlar om en dysfunktionell familj som driver en begravningsbyrå, och är en av inspirationerna bakom William Spetz nya serie ”Tore”.
 
”Jag växte upp med den och älskade kombinationen av tragedi och komedi. Och framför allt karaktärsporträtten i den serien. Det är sådana karaktärer som stannar kvar i en fast man går vidare”, berättar William.
 
 

”Desperate Housewives”

 
Serien följde en grupp grannar på Wisteria Lane under åtta säsonger.
 
”Min eviga comfort-serie. Vill framför allt highlighta säsong 1 till 4, det var då det var som starkast. Sen började det brinna överallt, det var tornados och bilkrascher, då kände man att ja… I love you, but… Men de första fyra! När Lynette missbrukar sina barns ADD-medicin, det är så mörkt och så roligt på samma gång.”
 
 

”Somebody Somewhere”

 
Bridget Everett gör huvudrollen i en serie om outsiders i en amerikansk småstad.
 
”En ganska ny, liten serie på HBO. En underbart mysig dramakomedi där man bara älskar alla. Den utspelar sig på landet i USA, och det är bara mysputtrigt.”
 
 

”Fences”

 
Oscarsvinnare från 2016 med en av William Spetz favoritskådespelare, Viola Davis.
 
”Denzel Washington regisserar en August Wilson-pjäs. Det är en av få pjäser som blir film som verkligen funkar. Det är en masterclass i vad skådespeleri kan vara när det är som bäst.”
 
 

”Bridesmaids”

 
”På grund av att det är Bridesmaids!”.
| 29 oktober 2023 17:00 |