Serie

Skribent

Alexander Svensson

29 oktober 2023 | 16:30

Lena Headey vet hur hon hade velat se Cersei Lannister dö

"Game of Thrones"-skådisen hade velat se Cersei öga mot öga med en viss karaktär...
Lena Headey har haft en lång karriär inom film och TV, och är mest känd för sin roll som drottning Cersei Lannister i “Game of Thrones”. Den enormt populära fantasyserien avslutades 2019, till minst sagt blandade reaktioner. En av sakerna som gjorde många besvikna var slutet för Cersei, som (spoiler alert!) krossades av ett fallande stenar när Daenerys Targaryen raserade hennes fäste.
 
Headey, som just nu är aktuell med både sci-fi-serien “Beacon 23” och sin regidebut “The Trap”, med premiär på filmfestivalen i Austin idag söndag, har i intervju med The Hollywood Reporter sett tillbaka på “Game of Thrones”. Bland annat berättar hon om hur hon hade velat se Cersei dö:
 
- Maisie Williams (Arya Stark) och jag brukade fantisera om en showdown mellan Cersei och Arya; att Arya skulle komma med Jaimes ansikte. Det var vår dröm. Men det blev ett annat slut.
 
Headey avslöjar också att hon inte tittat på prequel-serien “House of the Dragon” (det känns “för konstigt”) och att hon inte heller saknar att spela in “Game of Thrones”:
 
- Jag saknar människorna - eftersom man börjar älska människor, och man skapar sig en familj. Så det tar en stund att ta sig igenom. Det är ett märkligt sörjande av de relationerna. Men jag saknar det inte. Vi gjorde det. Vi gav det vårt allt. Serien förändrade allas jävla värld, och vi kommer alltid att ha den.
 
Vad tror du om Lena Headeys idé - hade den varit bättre än det slut Cersei fick?
| 29 oktober 2023 16:30 |