Film

Skribent

Viktor Eriksson

24 april 2024 | 19:30

Kalle Anka möter Final Fantasy – Disney uppges jobba på “Kingdom Hearts”-projekt

Just nu är det oklart om det handlar om en långfilm eller en tv-serie.
I en värld långt före det att utökade filmuniversum, som Marvel och DC, hade blivit standarden så var Disney med och gjorde en av de tidiga, och fortfarande märkligaste, korsningarna mellan två stora varumärken: “Kingdom Hearts”.
 
En rollspelsserie där animerade Disney-karaktärer som Musse Pigg, Kalle Anka och Långben fick hänga med Final Fantasy-karaktärer som Cloud och Sephiroth och originalkaraktären Sora, röstskådespelad av Haley Joel Osment ("Sjätte sinnet").
 
Det första spelet släpptes 2002 varpå uppföljaren “Kingdom Hearts II” släpptes 2005 och sedan dröjde det ända till 2019 innan “Kingdom Hearts III”. Utöver det har serien också mängder av sidospel och otroligt dedikerade fans. 
 
Nu rapporterar film- och tv-läckan DanielRPK, via The Gamer, att Disney ska hålla på att jobba på en första filmatsering av “Kingdom Hearts”. Just nu är det däremot oklart om det handlar om långfilm eller en tv-serie. Tidigare under 2020 rapporterades det att Disney tittade på att göra en datoranimerad “Kingdom Hearts”-serie till Disney Plus.
 
Det är sedan tidigare även känt att “Kingdom Hearts IV” är under utveckling men nu har det gått över ett år sedan utvecklaren Square-Enix gav några uppdateringar kring projektet.
 
| 24 april 2024 19:30 |