Film

Skribent

Andreas Samuelson

28 november 2023 | 20:00

”Hunger Games”-regissören Francis Lawrence filmatiserar Stephen King-roman

Francis Lawrence, bioaktuell med nya ”Hunger Games”-filmen, är klar för att regissera filmatiseringen av Stephen Kings roman "Maratonmarschen”.
Francis Lawrence inledde sin karriär med mer skräckbetonade filmer som ”Constantine” och ”I Am Legend” men har därefter mestadels fokuserat sig på ”Hunger Games”-franchisen. Med undantag för den första så har han regisserat de populära filmerna, från ”The Hunger Games: Catching Fire” till bioaktuella ”The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes”.
 
Nu är det dags att återvända till hans mer ruggiga rötter. I en intervju med Business Insider avslöjade han ett kommande projekt - en filmatisering av Stephen Kings roman ”Maratonmarschen”.
 
- Jag är klar för ”The Long Walk” (bokens originaltitel), Stephen King-boken. Det är jag väldigt exalterad över.
 
King skrev romanen från 1979 under pseudonymen Richard Bachman. I boken hålls en vandringstävling varje år där 100 tonåringar måste resa utan stopp och under strike regler tills en av dem är den sista levande. Det har tidigare funnits planer på att filma boken av regissörer som Frank Darabont, André Øvredal och framlidne George A. Romero men inget har blivit av.
 
Nu ser det ut som om Lawrence är filmskaparen som ska ro det hela i hamn. Frågan är när han ska ha tid mellan kommande projekt som ”Constantine 2”, ”I Am Legend 2”, ”Bioshock” och en biopic om rockbandet Sublime...
| 28 november 2023 20:00 |