Film

Skribent

Thomas Linnaeus

31 oktober 2023 | 10:30

“Constantine 2” kan bli barnförbjuden - Keanu Reeves jobbar själv på storyn

Uppföljaren till “Constantine” är fortfarande på gång och Keanu Reeves är själv med och jobbar på filmens berättelse.
Förra hösten skrev vi om att “Constantine 2” är på gång med Keanu Reeves, och därefter bröt en strejk ut i Hollywood. Efter ett år har nu första filmens regissör (Francis Lawrence) uttalat sig om uppföljaren i en intervju med Gamespot:
 
- Så “Constantine 2” blev uppenbarligen försenad av strejken. Och vi var tvungna att ta oss igenom en massa hinder för att få kontroll över karaktären igen, eftersom andra hade rättigheter över olika saker från samma förlag. Men nu har vi själva kontrollen.
 
Inget manus finns för filmen, men Lawrence har tillsammans med Reeves och Akiva Goldsman haft flera möten om filmens story:
 
- Vi tre har suttit i möten och diskuterat vad vi tror att berättelsen kommer att bli, och flera möten väntar. Manuset måste skrivas. Men vi hoppas verkligen att vi får göra "Constantine 2" och att den blir barnförbjuden.
 
I “Constantine” får vi följa exorcisten John Constantine, som själv kan se änglar och demoner. 2005 kom första filmen med Keanu Reeves och då fick han sällskap av bland annat Peter Stormare som djävulen.
 
Ser du fram emot “Constantine 2”?
| 31 oktober 2023 10:30 |