Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

20 september 2023 | 22:00

Har Elijah Wood lånat Gollums sminklåda? Första bilderna från bisarr reboot

Vi har tidigare fått se en skuggig bild filmens titelkaraktär med sitt favoritvapen i högsta hugg, men nu avslöjas fler skådespelare i sina rätta miljöer.
“Toxic Avenger” är nya versionen av det stolta b-filmbolaget Tromas kultklassiker med samma namn från 1984. Den här gången är det Peter Dinklage ("Game of Thrones", "X-Men: Days of Future Past") som plockat fram den ikoniska golvmoppen.
 
24bdddbf3659f644eab0ea3f4dff95cf toxic avenger peter dinklage winston gooze
Peter Dinklage har klätt upp sig till filmpremiären.
 
Entertainment Weekly fick bilderna och ett snack med manusförfattaren och regissören Macon Blair, som hade samma positioner i hyllade “I Don't Feel at Home in This World Anymore”. Han jämför att göra “Toxic Avenger” hur han och hans vänner började göra film på VHS en gång i tiden, och hur de var väldigt inspirerade av Monty Python och tidiga Troma-filmer.
 
- Att göra den nya versionen av “Toxic Avenger” var som att gå tillbaka till de där tidiga dagarna med mina kompisar, men att få göra det med Peter Dinklage och Kevin Bacon. Väldigt surrealistiskt.
 
Och Elijah Wood, förstås, som skurken Fritz Garbinger, med ett utseende som enligt Blair är inspierat av Riff Raff från “Rocky Horror Picture Show” och Danny Devitos version av Penguin, från "Batman Returns".
 
24bdddbf3659f644eab0ea3f4dff95cf toxic avenger elijah wood fritz garbinger
Elijah Wood visar hur det ser ut när Frodo varit utan ringen för länge.
 
Handlingen då? Den beskriver Macon Blair så här:
 
- Det inträffar en fruktansvärd industriolycka som gör honom till en mutant och en utstött, men som också ger honom en del superstyrka och superförmågor som sätter honom på väg att bli en osannolik vigilant i detta nedåtgående samhälle.
 
24bdddbf3659f644eab0ea3f4dff95cf toxic avenger kevin bacon bob
Kevin Bacon dyker också upp i "Toxic Avenger". Hoppas han tog med sig findricka så det räcker till hela ensemblen!
 
Miljömedvetenheten har helt naturligt varit en del av av karaktärens DNA, men Blair har tidigare sagt att den nya filmen kommer fokusera mer på det.

“Toxic Avengers” har i dagarna världspremiär på Fantastic Filmfest i. När vi får se den i Sverige är ännu inte klart.
| 20 september 2023 22:00 |