Film

Skribent

Erika Jarhed

28 mars 2023 | 21:00

Nya "Toxic Avenger" utlovas att bli minst lika grotesk som originalet

Peter Dinklage spelar i kommande remaken av "Toxic Avenger" från 1984 - och det bekräftas att filmen inte kommer vara något för den som är äckelmagad.
1984 hade b-filmen "The Toxic Avenger" premiär med Mitch Cohen i huvudrollen. 2020 meddelades det att filmen skulle få en remake med skådespelaren Peter Dinklage, mest känd från "Game of Thrones", i titelrollen. Och GeekTyrant skriver nu att vi kan vänta oss minst lika groteska scener i den nya versionen.
 
Den nya filmen är redan varnad för att innehålla mycket våld och starka scener, och Dinklage har tidigare sagt att filmen kommer att bli "galen". Nu har Casey Genton, som har jobbat som ljudtekniker på filmen, avslöjat fler detaljer.

- Det är en riktigt rolig film. Jag är förvånad över att jag inte hade sett originalet "Toxic Avenger". Det är en stor kulklassiker, och jag vet att folk är exalterade över den. När de testvisade den nya filmen för fans var de helt upprymda! Vi ger fansen det de vill ha och jag vet att alla tänker på den där scenen från originalet när det lilla barnets huvud blir överkört... Jag vill inte förstöra det men den scenen har verkligen fått samma "huvudet blir överkört"-energin i den nya filmen, precis som fansen vill ha det!
 
Large 0321450e3eeb4833fa2bfa2e29608b9a 53e834890fe2df67fe51ae7c41e0d63f toxic avenger part ii poster
 
Originalet, med sin låga budget och sina mycket motbjudande scener, satte filmbolaget Troma Entertainment på kartan och har sedan dess gjort flera uppföljare.
 
"The Toxic Avenger" utspelar sig i en fantasivärld som följer Winston som jobbar som vaktmästare på Garb-X. När han får reda på att han har en dödlig sjukdom går han till sin arbetsgivare för att få hjälp, eftersom behandlingen för hans diagnos är extremt dyr. Men hans chef vägrar att hjälpa honom. Winston bestämmer sig för att ta saken i egna händer och råna sin chef, vilket leder till att han faller i en grop med giftigt avfall och förvandlas till ett deformerat monster. Nu ska han ge tillbaka på alla de människor som har gjort honom illa.
 
Ännu finns inget premiärdatum för "The Toxic Avenger".
| 28 mars 2023 21:00 |