Film

Skribent

Erika Jarhed

28 mars 2023 | 21:30

Carl från Pixar-favoriten "Upp" kommer tillbaka i ny kortfilm

7 juli får Pixar och Disneys nya film "Elementärt" biopremiär. Innan filmen visas den helt nya "Upp"-kortfilmen, "Carl's Date".
2009 släpptes filmen "Upp" av Pixar och Disney, vilket blev en stor succé. Karaktären Carls äventyr och öde berörde många och nu skriver The Wrap att en kortfilm, med namnet "Carl's Date", kommer visas på bio innan Pixar och Disneys nya film "Elementärt", som får premiär 7 juli.
 
Kortfilmen kommer att handla om Carl (röst av Ed Asner) när han gör sig redo för sin första dejt sedan hans fru Ellie gick bort. Filmen beskrivs som att den kommer att vara "djupt rörande och rolig", och lämplig som inledning till "Elementärt" som också handlar om en kärlekshistoria mellan två mycket motsatta karaktärer.
 
"Carl's Date" är skriven och regisserad av Pixar-veteranen Bob Peterson som gjorde originalfilmen "Upp" och som har skrivit "Hitta Nemo".
 
Peterson har sagt att detta troligtvis är sista materialet från "Upp"-världen då skådespelaren Asner, som gör rösten till huvudkaraktären, dog bara några månader efter att han hade spelat in sin del för kortfilmen. Egentligen skulle den släppas på Disney+ i februari i år, men togs bort från schemat utan någon vidare förklaring. Men nu vet vi orsaken - den förtjänade en biodebut först.
 
Troligtvis kommer kortfilmen att släppas senare även på Disney+.
| 28 mars 2023 21:30 |