Film

Skribent

MovieZine

21 september 2023 | 00:00

Skräckerotiken är tillbaka i Heather Grahams senaste film

I den erotiska skräckfilmen “Suitable Flesh” spelar Heather Graham en olyckligt besatt psykiater som upplever både skräck och sex, på ett ytterst oväntat sätt.
Manuset är baserat på en novell av skräckmästaren H.P. Lovecraft, och är skrivet av Dennis Paoli (“Tandläkaren”, 1996).
 
Ursprungligen var filmen tänkt för Paolis arbetspartner Stuart Gordon, som tyvärr gick bort 2020. Duon var perfekt för projektet, eftersom de tillsammans skapade kultklassikerna “Re-animator” (1985) och “From Beyond” (1986), vilka båda är baserade på Lovecraft-berättelser.
 
Efter att regissören Joe Lynch (“Knights of Badassdom”, 2013) knutits till projektet fick manuset ny fart. Det var Lynch som såg till att ändra på könsrollsfördelningen; i Lovecrafts berättelse är det nämligen en man som blir besatt av en kvinna, och i “Suitable Flesh” är rollerna omvända. Heather Graham  (“Boogie Nights”, 1997)  berättade om detta för Indiewire:
 
–De [Lynch och Paoli] sa att originalberättelsen handlade typ om en äldre man som faller för en yngre kvinna, och de tyckte att "ja, det här är en historia vi har sett en miljon gånger. Men vad sägs om en berättelse som handlar om kvinnans sexualitet och hur hon ger sig ut på den här erotiska skräckresan?"
 
I “Suitable Flesh” blir psykiatern Elizabeth Derby (Graham) besatt av en av sina patienter, en ung man som lider av kraftiga personlighetsstörningar. Situationen blir än värre när Derby förstår att det inte bara handlar om psykologiska aspekter, utan att hon också utsätts för en ockult ondska i hans närhet.
 
Trailern utlovar både blod, sex, galenskap och ockultism, samtidigt som den bjuder på en skamlös flirt med 90-talets erotiska thrillers, spana in den här nedan:
 
 
Anna Hedlin
| 21 september 2023 00:00 |