Film

Skribent

Alexander Svensson

21 september 2023 | 19:10

Guillermo del Toro gjorde nästan en "Gudfadern"-inspirerad film om Jabba the Hutt

Guillermo del Toro och David S. Goyer planerade för fyra år sedan att göra en Star Wars-film, som misstänks ha varit tänkt att handla om allas älskade rymdsnigel, Jabba the Hutt.
David S. Goyer, som skrivit bland annat “Batman Begins” och “Man of Steel” har i en ny intervju på podcasten Happy Sad Confused berättat att han “för ungefär fyra år sedan” skrev ett manus för en Star Wars film som skulle regisseras av ingen mindre än Guillermo del Toro, innan projektet lades på is på grund av interna angelägenheter hos Lucasfilm.
 
- Det var ett coolt manus. Det finns en hel del coolt artwork som gjordes baserat på det också, berättar Goyer.
 
Det hela har nu bekräftats av del Toro på X (Twitter), som väljer att inte säga mycket om vad projektet skulle handlat om. Han ger oss dock en ledtråd i form av bokstäverna JBB.
 
 
Det är Collider som kopplat detta till en intervju med del Toro hos Yahoo från 2015, där han pratar om att han skulle vilja göra en “Gudfadern”-liknande film om Jabba the Hutt, den stora rymdsnigeln som kanske är mest känd för att förslava prinsessan Leia i “Jedins återkomst”. Och visst: bokstäverna JBB är Jabbas namn utan vokaler, så att det är honom del Toro hintar om är inte orimligt.
 
Och varför intresserar sig del Toro för just Jabba? Svaret som han gav Yahoo för åtta år sedan är simpelt:
 
- Dels för att det är den karaktären som ser mest ut som mig, och jag gillar honom. Jag älskar tanken om en Hutt-maffia, och en väldigt komplex maktkupp. Jag älskar karaktären.
 
Guillermo del Toro fick hursomhelst aldrig göra en Star Wars-film. Exakt vad som gick fel vet vi inte, men Lucasfilm har onekligen en vana av att påbörja projekt med kända regissörer bara för att sedan kassera dem. Bara i år har både Justin Simien och Damon Lindelof fått lämna olika projekt i galaxen långt, långt borta.
 
Hade du velat se Guillermo del Toro göra en Gudfadern-inspirerad film om Jabba the Hutt?
| 21 september 2023 19:10 |