Trailer

Skribent

Alexander Kardelo

21 september 2023 | 17:00

”Weekend”-regissörens nya film är en övernaturlig romans

Se den första trailern till ”All of us Strangers” där Andrew Scott möter Paul Mescal - och ser spöken.
Adam är en manusförfattare som får ihop det med sin granne Harry. Kort därefter besöker han sitt barndomshem och upptäcker till sin förvåning att hans döda mor och far lever - och har inte åldrats en dag på 30 år.
 
Det är ett minst sagt märkligt upplägg för en kärlekshistoria, men Andrew Haigh (känd för hyllade dramat ”Weekend” och tv-serien ”Looking”) har definitivt min uppmärksamhet. Sen skadar det inte att Paul Mescal och även Andrew Scott är två av de mest spännande brittiska skådespelarna just nu. De får sällskap av Jamie Bell och Claire Foy som föräldrarna som på ett mystiskt sätt återuppstått.
 
I den första trailern får vi ett smakprov på vad som kan bli ett riktigt gripande drama. Kritikerna har redan börjat ösa hög betyg över ”All of us Strangers”:
 
 
För regissören Andrew Haigh var det viktigt att fånga ömheten och passionen mellan de två männen på ett trovärdigt sätt:
 
- De två hade en kemi så fort jag såg den ihop. Båda var rätt orädda. Det fanns ingen tvekan i sexscenerna, de visste hur viktiga de var (...) Och jag ville fånga hur sex känns - nervositeten och spänningen och den fysiska känslan när någon rör vid en, och vad det gör med en, säger Haigh till Vanity Fair.
 
Men när får filmen svensk biopremiär? Den detaljen är tyvärr inte klar än.
| 21 september 2023 17:00 |