Serie

Skribent

Alexander Kardelo

21 september 2023 | 19:30

Edvin Ryding spelar in internationell serie - Hollywood nästa?

Den bioaktuelle skådespelaren pratar om katastroffilmen "Avgrunden" och vad som väntar härnäst.
20-årige Edvin Ryding har varit verksam som skådespelare i mer än halva sitt liv. I en ny intervju släppt av SF Studios pratar han om sin bakgrund som barnskådis, och hur han ser på sin framtid i branschen.
 
- Jag tror inte att jag drömde som skådespelare som liten. Däremot var jag väldigt showig av mig. Jag visste inte att man kunde jobba med det, berättar han.
 
- Av en slump provspelade jag för en tv-serie när jag var fem år, och fick rollen. Då insåg jag att man kan jobba med det där, man kan leka varje dag. "Det här är det jag måste göra!"
 
 

"Spännande att vara del av en katastroffilm"

 
Efter den första rollen i miniserien "Mannen under trappan" har han synts i filmerna om Annika Bengtzon, spelat unge Sickan i "Jönssonligan - Den perfekta stöten" och så har "Gåsmamman"-tittarna fått se honom växa upp i rollen som Linus Ek. Huvudrollen i Netflix-serien "Young Royals" gav Edvin Ryding fans världen över.
 
Nu är han bioaktuell i Richard Holms katastroffilm, "Avgrunden":
 
- Att jobba med Richard Holm igen var som att komma hem. Vi jobbade ihop första gången när jag var tolv och under en period av några år. Jag har vuxit upp med honom och lärt känna honom, berättar Ryding.
 
- Jag läste manuset ganska tidigt och hade en känsla att "det här måste jag ju vara en del av". Att bli först ut med att göra en katastroffilm, och pusha den gränsen, känns väldigt spännande.
 
 

Närmast aktuell med en krigsserie

 
Var ser vi då Edvin härnäst? Förutom i den avslutande säsongen av "Young Royals" och nya Netflix-projektet "En del av dig"? Han hintar om en ny tv-serie som än så länge är hemlig:
 
- Jag håller på med en ny tv-serie nu. Det är en internationell produktion om ett europeiskt krig. Och det känns väldigt kul. Det är väldigt annorlunda. Apropå att utmana sig själv och testa nya grejer...
 
Och fler internationella roller lär dyka upp. Om han drömmer om Hollywood? Svaret blir ett självklart ja:
 
- Tankarna går där. Jag vill, och tror att jag kommer inom en framtid att jobba där. Jag jobbar hårt för det. Det behöver inte vara USA, även England och Frankrike gör spännande grejer. Just nu står det lite stilla i USA på grund av strejken, men jag hoppas att det drar igång snart.
 
Se hela intervjun nedan.
 
| 21 september 2023 19:30 |