Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

11 januari 2024 | 08:00

Danny Boyle gör ny zombiefilm - 28 år senare

Tillsammans med manusförfattaren Alex Garland planeras de brittiska regissören att dra igång en hel trilogi.
En uppföljare till zombiesuccéerna "28 dagar senare" och "28 veckor senare" har diskuterats och varit på kartan länge, och genom åren har Danny Boyle flera gånger citerats om att "28 månader senare" är något han vill göra och har idéer till.
 
Den nya zombieapokalypsen får vänta lite längre än så nu men berättar The Hollywood Reporter att "28 Years Later" har fått grönt ljus, med förhoppningen att det bara är den första av tre nya filmer.
 
Danny Boyle regisserade och Alex Garland skrev första filmen, medan de nöjde sig med att producera den andra. När paret återvänder för en hel trilogi är tanken att Garland ska skriva alla tre. Boyle, å sin sida, har bara skrivit på för film nummer ett.
 
I "28 dagar senare" spelar Cillian Murphy ("Oppenheimer") en man som vaknar upp på sjukhus efter att ha legat i koma, och upptäcker att hela landet ödelagst av en zombieliknande virusepidemi. "28 veckor senare" får vi följa hur viruset åter tar sig in i en säker zon. Vad som händer 28 år senare är ännu okänt, samma sak med ett potentiellt releasedatum.
 
| 11 januari 2024 08:00 |