Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

11 januari 2024 | 09:00

"Andor"-regissör flyger över till "Star Trek" för ny prequel-film

Filmstudion Paramount ger inte upp hoppet om framtiden! Vilket, vid närmare eftertanke, är helt i linje med filosofin bakom "Star Trek".
I år är det åtta år sedan senaste filmen i franchisen, "Star Trek Beyond", hade premiär. En direkt uppföljare (än så länge bara känd som "Star Trek 4") är fortfarande på gång, men i Star Treks universum finns det plats för flera filmer samtidigt och nu har ett nytt projekt - ännu en prequel - fått grönt ljus.
 
Källor säger till Deadline att den nya "Star Trek"-filmen  kommer bli en ursprungsberättelse som utspelar sig flera årtioenden före J.J. Abrams reboot från 2009. Exakt vad eller vems ursprung vi kommer få lära oss om framgår inte, så teorierna kan börja hagla, men i rebootens tidslinje skapades den interplanetära federationen United Federation of Planets knappt 100 år innan James T. Kirk tog över Enterprise. Att se hur det gick till är absolut en möjlighet.
 
Filmen kommer regisseras av Toby Haynes, som  gjorde halva första säsongen av hyllade "Star Wars"-serien "Andor".  Manuset skrivs av Seth Grahame-Smith ("Dark Shadows", "The Lego Batman Movie") och J.J. Abrams producerar.
 
På ett rent personligt plan, som gammal trekkie, tycker jag det är synd att filmerna och tv-serierna fortsätter blicka bakåt och göra prequels när så mycket av "Star Trek" handlar om att se framåt. Gå framåt. Det kan bli bra ändå, och har blivit bra tidigare, men det gör alltid lite ont i hjärtat varje gång jag hör att nästa projekt blir en tillbakablick.
 

Läs också: Quentin Tarantino hade "passionerade" idéer för sin skrotade Star Trek-film

 
| 11 januari 2024 09:00 |