Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

31 januari 2024 | 17:15

Christopher Nolan tänker fortsätta göra storfilmer: "Det är mitt ansvar att använda resurserna"

Långt innan "Oppenheimer" började Christopher Nolan sin karriär med att göra film i mindre skala. Men att återvända lite små budgetar verkar osannolikt.
Innan Christopher Nolan började göra stora filmer med massiv budget, som "The Dark Knight", "Interstellar" eller "Oppenheimer", verkade han i mycket mindre skala. Det var också på den nivån han slog igenom, med "Memento".
 
I en aktuell intervju med Time, om "Oppheinmer" och om att hitta det intima i det storskaliga, nämner Nolan att två av hans nyare favoritfilmer är "Aftersun" och "Past Lives". Liten budget, liten skala. Ungefär som hans första filmer. Är det då något han skulle kunna tänka sig att återvända till? Det verkar inte så.
 
- Jag dras till att arbeta i stor skala eftersom jag vet hur bräcklig möjligheten att samla dessa resurser är. Jag vet att det finns så många filmskapare där ute i världen som skulle ge allt för att få de resurser jag har, och jag känner att jag har ett ansvar att använda dem på det mest produktiva och intressanta sättet.
 
Kanske inte helt förvånande, eftersom det verkar funka för Nolan och ge ett uppskattat resultat.
 
Så tyvärr, den som (som jag) hade hoppats på en ny "Memento" eller "The Prestige" (det är ju trots allt är hans bästa film), kan sluta hålla andan nu.
 

Läs också: Christopher Nolan har en ny favoritserie: ”Liknar inget annat på tv”

 
Skulle vi vilja se Christopher Nolan göra småskaliga filmer igen?
| 31 januari 2024 17:15 |