Serie

Skribent

MovieZine

29 januari 2024 | 08:45

Christopher Nolan har en ny favoritserie: ”Liknar inget annat på tv”

Emma Stone och Nathan Fielder spelar huvudrollerna.
Christopher Nolan har hittat sin nya favoritserie. SkyShowtime-aktuella ”The Curse” har fångat filmskaparens intresse - en genreöverskridande, satirisk dramakomedi som han kallar för ”otrolig”.
 
Nyligen fick han äran att fråga ut seriens skapare Nathan Fielder och Benny Safdie, och passade på att hylla deras verk:
 
- Grattis till en otrolig tv-serie som inte liknar något annat jag sett på tv tidigare. Det är så sällsynt med serier som inte har några föregångare. Man får gå tillbaka till ”Twin Peaks” eller ”The Prisoner” eller Dennis Potters ”Singing Detective” - sådana serier. Så ni har skapat något otroligt, och jag kan knappt vänta tills publiken får se upplösningen.
 
Nathan Fielder och Emma Stone spelar ett gift par som omvandlar hus och hem i en egen realityserie. Saker går snett när en påstådd förbannelse börjar påverka deras relation samtidigt som de försöker skaffa barn. Fielder har skapat serien tillsammans med Safdie, som också spelar rollen som tv-producent.
 
 
Det är inte bara "Oppenheimer"-regissören som älskar "The Curse". Även MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg har hyllat serien i en artikel vid den svenska premiären: "Det här är en serie som är så jävla udda och fantastisk att jag har svårt att sitta still medan jag tittar" skriver han om "The Curse".
 
Se Nolans hela Q&A här nedan:
 
 
Fem avsnitt av "The Curse" streamar nu på SkyShowtime. De resterande fem släpps 16 februari.
| 29 januari 2024 08:45 |