Film

Skribent

Viktor Eriksson

27 december 2023 | 13:30

Christopher Nolan: “Finns inte en superhjältefilm idag som Zack Snyder inte påverkat”

Christopher Nolan samarbetade en gång i tiden med Zack Snyder på Stålmannen-filmen “Man of Steel”.
I en ny profil som The Atlantic, via Variety, gjort på Christopher Nolan (“Oppenheimer”, “The Dark Knight”) säger regissören att han ser Zack Snyders inflytande överallt i moderna superhjältefilmer.
 
– Det finns inte en superhjälte- eller science-fiction-film som släpps idag där det inte går att se ett visst inflytande från Zack, säger Christopher Nolan och fortsätter.
 
– När du ser en Zack Snyder-film, så ser du och känner hans kärlek för filmens potential. Potentialen för att den kan vara fantastisk, att den kan skildra en förstärkt verklighet och samtidigt röra och engagera dig.
 
Värt att nämna i sammanhanget är att Christopher Nolan producerade “Man of Steel” som släpptes 2013 och där Zack Snyder var regissören. Filmen baserades på en berättelse som Christopher Nolan tog fram med David S. Goyer, som var med och skrev manusen till Nolans tre Batman-filmer.
 
I dagsläget har Zack Snyder regisserat fyra superhjältefilmer: "Watchmen", "Man of Steel", "Batman v Superman" och "Justice League". Just nu är han aktuell med “Rebel Moon: Part One – A Child Fire” på Netflix.
 
Christopher Nolan och Zack Snyder under inspelningen av "Man of Steel". 
| 27 december 2023 13:30 |