Film

Skribent

Andreas Samuelson

8 augusti 2023 | 06:00

Nu kan du se senaste Transformers-äventyret ”Rise of the Beasts” hemma

Idag kan du äntligen avnjuta senaste rullen med fightande robotarna som förvandlas till bilar hemma. ”Transformers: Rise of the Beasts” släpps på video-on-demand.
När Michael Bay 2007 filmatiserade de populära leksakerna från 1980-talet var det flera av oss som himlade med ögonen och tänkte ”vem vill se sådant skräp?” Svaret var många. Franchisen har spelat in flera miljarder dollar och tidigare i vår kommer sjunde filmen i serien.
 
”Rise of the Beasts” är en prequel som utspelar sig på 1990-talet där de utomjordiska robotarna och deras fiender anländer på jorden för att hitta en nyckel med superkrafter. En ex-soldat (Anthony Ramos, ”In the Heights”) och en museumpraktikant (Dominique Fishback, ”Judas and the Black Messiah”) är de mänskliga hjältarna som hjälper till.
 
”Rise of the Beasts” blev tyvärr inte den framgång Bay & co hoppats på då den blev filmseriens minst inkomstbringande film. Men det är fortfarande en kul popcornrulle som erbjuder den typ av underhållning man kan vänta sig från en film om robot-fighter.
 
I min recension av filmen i juni skrev jag att det är ”god underhållning och action med några riktigt effektiva spänningsmoment och fight-sekvenser”. Vad passar inte bättre än en regnig sommarkväll?
 
Se trailern här:
 
 
Du kan bland annat köpa ”Transformers: Rise of the Beasts” digitalt på SF Anytime, Blockbuster och iTunes.
| 8 augusti 2023 06:00 |