Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

1 augusti 2023 | 12:00

Leksaksjätten är rasande - Activision har slarvat bort “Transformers”-spelen

“Transformers: War for Cybertron” och uppföljaren “Fall of Cybertron” är spårlöst borta, enligt spelbolaget Activision.
För mer än tio år sedan släpptes “Transformers: War for Cybertron” och uppföljaren “Fall of Cybertron” till Playstation 3 och Xbox 360 till lysande betyg. Under 2018 försvann möjligheten att köpa dem digitalt, och sen dess har det varit svårt att spela dem lagligt.
 
Nu vill leksaksjätten Hasbro återigen släppa dem, men det visar sig vara lättare sagt än gjort, för Activision har nämligen tappat bort spelens filer. I en ny intervju som Kotaku skriver om, berättande en representant från Hasbro mer om problemet:
 
- Tydligen är Activision tyvärr inte säker på vilka hårddiskar de sitter på i sin byggnad. När ett företag absorberar upp ett annat företag som sin tur absorberar ytterligare ett företag, då försvinner saker och det är väldigt frustrerande.
 
 
Nyligen släpptes “Transformers”-figurer som var inspirerade av spelen, och när Hasbro skulle designa dessa, var Activision inte mycket till hjälp. Istället för att få rätt filer, var anställda hos leksaksjätten tvungna att själva ta materialet från spelet:
 
- Med “World of Cybertron” var vi tvungna att rippa filerna själva, eftersom Activision inte kunde hjälpa oss. Så vi startade en gammal dator och fick ut dem alla därifrån. Vilket var en lärorik upplevelse, för vi ville bara få det helt rätt.
 
Förhoppningsvis hittar Activision “Transformers”-spelen på någon glömd hårddisk inom en snar framtid.
 
Vilket är det bästa “Transformers”-spelet?
| 1 augusti 2023 12:00 |