Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 juli 2023 | 11:30

"Independence Day"-stjärnan vet vad uppföljaren saknade: "Vi gjorde en miss"

Vivica A. Fox uttalar sig om "Independence Day: Återkomsten" och filmens största misstag - att Will Smith saknades i rollistan.
Den 4 juli firar amerikanska folket sin självständighetsdag, och för många filmnördar runt om i världen är det dags att gräva fram "Independence Day" för lite gåshudsframkallande, USA-patriotiska alienstrider.
 
I Roland Emmerichs fläskiga katastroffilm från 1996 såg vi Will Smith som stridspiloten som tog upp kampen mot utomjordiska fulingar, när enorma rymdskepp plötsligt började bomba sönder storstäder. Vivica A. Fox spelade hans fru, Jeff Goldblum en forskare och Bill Pullman var presidenten med ett minnesvärt brandtal.
 
Inte fullt lika minnesvärd är uppföljaren som kom 20 år senare och snabbt föll i glömska. "Independence Day: Återkomsten" (2016) nöjde sig med knappt hälften av intäkterna, sågningar i pressen och låga betyg från fansen. Vad gick fel?
 
Large 6f2b34572e5f74cf74d1febad57e37ab independence day resurgence 2016 wallpaper
 

"Will Smith var den saknade länken"

 
Skådespelerskan Vivica A. Fox menar att det beror på att Will Smith tackade nej:
 
- Den var inte bra, och levde inte upp till den första. Jag tycker det var en riktig miss av oss att Will Smith inte kom tillbaka. Vi fick med de flesta av originalskådisarna, men den saknade länken som hade gjort "Independence Day 2" till en succé var Will Smith. Han var inte där, säger Fox till AV Club.
 
- Jag erkänner - jag var på premiären och jag kände "oj... vi får se hur fansen reagerar på det här". Och visst, det exploderade på min Twitter sen.
 
 
Regissören Roland Emmerich har också tidigare berättat att "Independence Day: Återkomsten" var ett misstag. Will Smith valde att göra "Suicide Squad" istället, och Emmerich fick snabbt skrota sitt manus och skriva ett nytt utan karaktären Steven Hiller. Andra rapporter menar dock att Will Smith krävde för mycket pengar.
| 3 juli 2023 11:30 |