Film

Skribent

Carlos De La Vega

29 juni 2023 | 14:00

Roland Emmerich, kungen av katastrof-filmer, ger sig ut i rymden med ambitiöst tv-spel

Efter de mindre framgångsrika filmerna "Moonfall" och "Independence Day: Resurgence" är Emmerich ute efter revansch. I klassisk Emmerich-anda är det inget blygsamt projekt som står på agendan, nu blir det franchise för hela slanten.
Få regissörer kan porträttera jordens undergång på samma sätt som Roland Emmerich. I filmer som "Independence Day", "2012" och "The Day After Tomorrow" har vi sett vår planet förstöras gång på gång.
 
Nu riktas Emmerichs uppmärksamhet mot yttre rymden. Tillsammans med Jerome Wu, som tidigare arbetat med det populära spelet "World of Warcraft", och Tony Tang, skaparen av "Warframe", har de storslagna planer för sin nya kreation "Space Nation".
 
"Hollywoods ökande intresse för TV-spel speglar en bredare erkännande av spelens popularitet och potential för berättande. Det expansiva universum vi bygger upp i "Space Nation" är en fantastisk möjlighet att engagera publiken med innovativa berättarformer, oavsett var de väljer att konsumera underhållning", skriver Emmerich i ett pressmeddelande.
 
Franchisen kommer att inledas med ett massivt multiplayer-rollspel (MMORPG), där spelarna får anta rollen som skeppskaptener och ge sig ut i rymden för att avslöja hemligheterna i Telikos-klustret. Det kommer finnas tre olika fraktioner att välja mellan, var och en med unika ideologier och mål.
 
Alfa-testningen av "Space Nation" är planerad till augusti, och den officiella lanseringen beräknas äga rum under andra kvartalet av 2024. Efter spelet kommer det även att följas av en TV-serie, animerade kortfilmer, spinoff-spel och förmodligen mycket mer i framtiden.
 
Så håll i hatten och gör er redo för en explosiv resa genom rymden, där katastroferna kan vara ännu större och mer spektakulära än någonsin tidigare.
 
Roland Emmerich kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, jag kommer aldrig glömma när jag och mormor skulle se "Sånt är livet" regisserad av Colin Nutley, men då den föreställningen var fullbokad så fick vi ta första bästa film som hade lediga platser, som tur var fanns det plats på "Independence Day" och att mer eller mindre ha gått från svenska dramafilmer och Disney-filmer till att se en sådan visuell "käft-smäll" som "Independence Day" var när den släpptes är oförglömligt.
 
Vilken Roland Emmerich-film är er favorit?
| 29 juni 2023 14:00 |