Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 april 2024 | 08:30

Vad händer med Disneys "Hercules"-remake?

"Avengers"-bröderna Russo ger en uppdatering.
Det är nu nästan två år sedan Guy Ritchie bekräftades som regissör för en otecknad "Hercules" hos Disney. Mannen som gjorde 2019 års "Aladdin" till en biosuccé ska få tackla den grekiske halvguden i en liknande remake.
 
Sen dess har det varit knäpptyst kring projektet. Ritchie har hunnit regissera flera andra filmer - varav tre biofloppar på raken. Det ryktas om att han inte längre är involverad i "Hercules" men det är ingenting som gjorts officiellt.
 
Producenterna bakom den kommande filmen, bröderna Joe och Anthony Russo ("Avengers: Endgame") har just kommit med en liten uppdatering kring projektet. De säger kort till Total Film att de fortfarande "väntar på ett manus".
 
Samtidigt låter det inte som att "Hercules" är deras främsta prioritet. De jobbar också på "The Gray Man 2" och "Extraction 3" för Netflix. I år kommer också "The Electric State", sci-fi baserat på en svensk förlaga.
 
- Vi jonglerar med typ 14 olika projekt samtidigt så det gäller att fördela sin tid rätt mellan dem alla, säger Joe Russo.
 
Large 6537c4cb41d77984ddeb5751d3634834 disney hercules 1997
 
”Herkules” släpptes år 1997 som Walt Disney Studios 35:e animerade långfilm men blev ingen större biosuccé, iallafall inte jämfört med studions tidigare starka 90-talstitlar. Den hittade däremot många fans på hemmamarknaden efter sin VHS-release. Sagan om den starke halvguden, som hamnar på Jorden och adopteras av en mänsklig familj, var löst baserad på den grekiska mytologin.
 
Russo-bröderna har tidigare hintat om att den nya versionen av "Hercules" ska bli experimentell och inspirerad av TikTok.
| 27 april 2024 08:30 |