Film

Skribent

Andreas Samuelson

3 augusti 2023 | 12:00

George A. Romeros sista zombierulle blir finalen för "Living Dead"-serien

Zombiekungen George A. Romero hann skriva en skiss på ett manus till en sjunde och sista film i sin ”Living Dead”-serie innan han gick bort. Nu ser filmen ut att äntligen bli av.
Romero kallades zombiefilmernas fader efter att hans klassiska ”Night of the Living Dead” presenterade genren för en kommersiell publik 1968. Han följde upp den ikoniska rysaren med hela fem uppföljare av varierande kvalitet, varav den senaste ”Survival of the Dead” kom ut 2006. Det har även kommit en rad nyinspelningar och spin-offs.
 
Filmskaparen skrev ett treatment av ”Twilight Of The Dead” som skulle bli den sjunde och sista filmen i franchisen innan han tragiskt gick bort 2017. 2021 annonserades det att man skulle försöka göra färdigt filmen men först nu kommer nyheter om att projektet är i gång, skriver Deadline.
 
Romeros dödsbo har gått ihop med producenten/finansiären Roundtable Entertainment för att starta produktionen senare i år på Puerto Rico. Manuset är nu färdigskrivet av Joe Knetter, Robert Lucas och Paolo Zelati, som alla skrev treatment tillsammans med Romero.
 
"Night of the Living Dead" kom ut redan 1968 och ses som urfadern till zombiegenren
 
Handlingen ska utspelas på en tropisk ö och ska enligt utsago ”gräva i mänsklighetens mörka natur ur perspektiv av de sista människorna på jorden som är fångade bland de odöda”. Liksom i Romeros tidigare zombiefilmer så menar producenterna att även denna ska innehålla ”tankeväckande socio-politiska kommentarer”.
 
Romeros änka Suzanne Romero, som ingår i produktionsteamet, är entusiastisk:
 
- Jag är jättenöjd med att gå samman med Roundtable för att fortsätta den kusliga utvecklingen av Romeros universum på film. Roundtable imponerade mig med deras långvariga och djupa kärlek till Georges arbete. Jag tror att de har visionen att producera den bästa versionen av den här filmen som hedrar Romeros legend. Jag längtar till att börja filma!
 
Vilken av Romeros zombiefilmer är din favorit?
| 3 augusti 2023 12:00 |