Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 april 2023 | 16:30

Vad hände med George A. Romeros "Resident Evil"?

En ny dokumentär riktar ficklampan mot zombiefilmen som aldrig blev av.
Filmhistorien är full av berättelser om spännande filmprojekt som av någon anledning aldrig blev verklighet. Visst hade vi velat se Tim Burtons "Superman" med Nicolas Cage, eller Stanley Kubricks "Napoleon"?
 
Eller vad sägs om skräckspelet "Resident Evil" i en filmversion av George A. Romero? Zombiemästaren i egen hög person försökte flirta in sig hos spelmakarna Capcom med ett manus till en "Resident Evil"-rysare, en film som var tänkt att följa spelen rätt troget.
 
 
Det var ett ambitiöst projekt, och både blodigt och våldsamt, men tyvärr fick Romero nobben.. Vilket är ironiskt med tanke på att "Resident Evil"-spelen definitivt har inspirerats av hans stilbildande skräckfilmer som "Night of the Living Dead"...
 
Istället valde Capcom att överlämna tyglarna till Paul W.S. Anderson, som satsade mer på sci-fi/action-stuket med Milla Jovovich i huvudrollen. Det kan man ju tycka vad man vill om.
 
Snart får vi iallafall en liten inblick i hur Romeros vision hade kunnat bli. Detta tack vare dokumentären "George A. Romero's Resident Evil" av Brandon Salisbury. Dokumentärfilmen sätter stämningen med en kuslig herrgård som miljö, och ska vara inspelad på ett sätt som påminner om Romeros visuella stil. Spana in trailern nedan:
 

Filmen kommer att släppas någon gång under året.
| 5 april 2023 16:30 |