Spel

Skribent

Anders Eklöf

22 mars 2024 | 10:00

Trailer: Jabba the Hutt och rymdstrider i "Star Wars Outlaws"

Skurken Kay Vess ger sig ut på ett ambitiöst rymdäventyr i det kommande "Star Wars"-spelet.
Igår kväll hölls Future Games Show, där vi fick se mängder av spel. Ett av dessa är det svenskutvecklade "Star Wars Outlaws", som görs av Malmöbaserade Massive som tidigare gjort "The Division" och "Avatar: Frontiers of Pandora".
 
Spelet äger rum i en öppen värld där vi får utforska både nya och välkända planeter som den laglösa Kay Vess, som ger sig ut för att försöka sig på ett av de största rånen som galaxen har skådat. Spelet äger rum mellan "Rymdimperiet slår tillbaka" och "Jedins återkomst".
 
I den nya trailern får vi höra att ingen mindre än Jabba the Hutt dyker upp, får se rymdstrider och en hel del action.
 
 
"Star Wars Outlaws" släpps till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC mot slutet av 2024.
 
I en tidigare intervju med associate narrative director John Björling på Massive Entertainment berättade han vilken vision de har för berättelsen.
 
- Galaxen i "Star Wars" är full av möjligheter för många olika typer av berättelser och vi är glada över chansen att få berätta Kay Vess historia. Vi utvecklade Kay och hennes berättelse i nära samarbete med Lucasfilm Games för att säkerställa att allt är en autentisk del av den bredare Star Wars-galaxen och att den respekterar källmaterialet och tidsperioden det utspelar sig i. Det faktum att vi låter spelare uppleva en öppen värld i Star Wars-galaxen för första gången någonsin, har varit ett enormt privilegium, sa han till MovieZine.
 
Förutom "Star Wars Outlaws" är ett antal spel som utspelar sig i en galax långt, långt borta på gång. Bland annat en remake av "Star Wars: Knights of the Old Republic", ett berättelsedrivet äventyr av Quantic Dream kallat "Star Wars: Eclipse" och ett tredje "Star Wars Jedi"-spel.
 
Vilket "Star Wars"-spel tycker du är bäst?
| 22 mars 2024 10:00 |