Spel

Skribent

Alexander Svensson

27 september 2023 | 19:30

Smugglare, jedis och remakes: Här är alla kommande Star Wars-spel

Det finns ingen brist på Star Wars-spel, och fler ska det bli! Här listar vi alla för tillfället kända Star Wars-spel som befinner sig under utveckling.
Lucasfilm ligger inte på latsidan när det kommer till att utforska (en del kanske skulle säga mjölka) Star Wars-galaxen. På tv-fronten tävlar Star Wars med Marvel om vilken franchise som kan pumpa ut mest innehåll till Disney+, och inte heller i spelvärlden så råder det brist på kommande titlar. MovieZine listar här alla kommande spel som offentliggjorts.
 

Star Wars: Hunters

 
Star Wars: Hunters har tekniskt sett redan släppts: det finns att ladda ner på mobiltelefonen för alla som vill. Spelet ska dock även komma till Nintendo Switch “någon gång under 2023”, varpå det hamnar på listan över “kommande spel”. Själva upplägget är simpelt: man väljer en karaktär och försöker hjälpa sitt lag att besegra motståndarlaget i korta, actionladdade strider. Tänk “Overwatch” med mindre hype och fler stormtroopers. Av oklar anledning har utvecklaren Zynga bestämt sig för att endast använda originalkaraktärer skapta för spelet istället för kända och älskade figurer som Luke Skywalker, Darth Vader eller Leia Organa.
 
Overwatch i rymden? Välkommen till Star Wars: Hunters!
 
Star Wars: Hunters finns redan på Android och IOS, och väntas landa på Nintendo Switch innan året är slut.
 

Star Wars: Outlaws

 
Star Wars: Outlaws är nästa “stora” release inom Star Wars-gaming, och väntas landa på konsoler 2024. Spelet utvecklas av svenska Massive, som har bas i Malmö och även jobbar på det hypade Avatar-spelet “Frontiers of Pandora”.
 
“Outlaws” är ett single-playerspel i en öppen värld. Vi får spela som smugglaren och tjuven Kay Vess (som kommer gestaltas av skådespelerskan Humberly González), när hon svindlar, stjäl och skjuter sig fram genom galaxen. Till sin hjälp har hon den leksaksvänlige mysödlan Nix, som kan assistera Kay genom att exempelvis distrahera vakter och trycka på knappar. Tidsmässigt utspelar spelet sig mellan “Rymdimperiet slår tillbaka” och “Jedins återkomst”. Jabba the Hutt väntas också visa sitt fula tryne i spelet.
 
Kay Vess (Humberly Gonzalez) och hennes sidekick/marknadsföringsploj Nix.
 
“Star Wars: Outlaws” släpps till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC 2024.
 

Star Wars: Eclipse

 
Ett ambitiöst rollspel från spelstudion Quantic Dream. Det utspelar sig under High Republic-eran, som hittills endast utforskats i form av böcker och serietidningar (kommande Disney+-serien “Star Wars: Acolyte” kommer också utspela sig under den här tidsepoken). “Eclipse” fick en episk trailer när det först presenterades för snart två år sedan, och sedan dess har vi inte hört mycket om själva spelet, men desto mer om interna problem hos Quantic Dream. Trots strulet så har Quantic Dream förnekat att spelet är nedlagt, och verkar ha fortsatt storslagna planer.
 
Vi vet inte mycket om "Star Wars: Eclipse" men av trailern att döma kommer det innehålla både snö och ljussablar.
 
I likhet med galaxen “Star Wars: Eclipse” utspelar sig i så verkar releasedatumet befinna sig långt långt borta.
 

Star Wars Jedi 3

 
Det här rör sig alltså om en uppföljare till årets “Star Wars Jedi: Survivor” och dess föregångare, “Star Wars Jedi: Fallen Order”. Precis som föregående spel väntas vi få följa jediriddaren och Order 66-överlevaren Cal Kestis när han reser runt i Imperiet och ställer till med allmän oreda. Spelet har inte fått ett officiellt offentliggörande ännu, men huvudrollsinnehavaren Cameron Monaghan hintade för bara några dagar sedan om att det är på gång.
 
Cal Kestis (Cameron Monaghan) har inte äventyrat färdigt riktigt ännu...
 
Vilka plattformar “Star Wars Jedi 3” kommer att finnas till, när det släpps eller ens vilken titel det får är för tillfället okänt.
 

Star Wars: Knights of the Old Republic: Remake

 
Ett av de tidernas mest hyllade Star Wars-spel får en remake! Rollspelet “Knights of the Old Republic” har ikonstatus bland många fans på grund av välskrivna karaktärer, en överraskande story och stora skala. Berättelsen utspelar sig tusentals år innan Luke Skywalker ens var påtänkt, och följer konflikten mellan Jediordern och den mäktige sith-lorden Darth Malak.
 
Ett av tidernas mest hyllade Star Wars-spel ska få en remake.
 
Spelet är dock från 2003 (och firar därmed 20 år i år!), vilket väl innebär att varken grafik eller gameplay når upp till modern standard. Att en remake var i antågande fick vi veta 2021, men sedan dess har utvecklaren Aspyr drabbats av interna problem, och utvecklingen av spelet tagit sig en törn. Svenska Embracer, som äger Aspyr och därmed bossar över projektet, har dock lovat att remaken av “Knights of the Old Republic” kommer att få se dagens ljus.
 
Releasedatumet är okänt, och bekräftade plattformar för spelet är för tillfället Playstation 5 och PC.
 
Vilket Star Wars-spel ser du mest fram emot?
| 27 september 2023 19:30 |