Film

Skribent

Tobias Andersson

4 juni 2023 | 18:01

Ännu en Disney-saga blir brutal skräckfilm

Nu är det ”Törnrosa” som får sig en blodig nytolkning. Med tanke på grundmaterialet kan det här nog bli en mycket otäck film.
Den där omtalade Nalle Puh-skräckisen har skapat en helt ny trend. Nämligen att återberätta omtyckta Disneysagor med en betydligt läskigare twist. Skaparen bakom ”Winnie the Pooh: Blood and Honey” är redan på gång att göra Bambi till brutal seriemördare och ett annat produktionsbolag ska se till att Askungens bal på slottet får sig en blodig twist.
 
Skaparna bakom den kommande Askungen-rysaren meddelar nu att de också tänker ge ”Törnrosa” en blodig makeover, skriver skräcksajten Bloody Disgusting. Ja, det verkar inte finnas någon barndomsfavorit som går säker längre från att bli skräckfilm.
 
Historien om den sovande skönheten känner vi till. En ond, avundsjuk fé kastar en förbannelse på en snäll prinsessa som resulterar till att hon faller i djupsömn den dag hon sticker fingret på en slända (ett sådant där redskap man spinner tråd med). Och klyschigt nog är en ung prins hennes enda räddning.
 
Denna kommande skräcktolkning, som får titeln ”Sleeping Beauty’s Massacre”, kommer omarbeta storyn en aning. Här ser vi hur en drottning vill ha ett kungarike för sig själv och med hjälp av sina onda krafter ser hon till att rikets prinsessa faller in i evig sömn. Men mirakulöst nog vaknar hon en dag och därefter följer en våldsam twist fylld med blod och död.
 
Betydligt mycket mer ond, bråd död utlovas i den kommande skräcktolkningen.
 
Regissören Louisa Warren säger så här om filmen:
 
– Allt som du känner till om historien kommer vändas uppochner. Det blir vilt, mörkt och fullständigt skrämmande. Mitt mål är att skapa den mest obekvämaste skräckupplevelsen hittills. Den kommer att handla om lögner, blod och en stor massaker. Om du ser tillbaka till originalmaterialet så finns det mycket att hämta.
 
Sagan om Törnrosa sträcker sig tillbaka ända till 1300-talet och har tolkats flera gånger. Mest känd är nog Disneys version. Vi får se om denna rysare lyckas göra en lika stor succé. ”Sleeping Beauty’s Massacre” ska få premiär redan i år. Så det luktar lågbudget på långa vägar.
| 4 juni 2023 18:01 |