Film

Skribent

Tobias Andersson

8 februari 2023 | 20:00

Dags för mördar-Puh att skrämmas tillsammans med Peter Pan och Bambi

Efter succén med ”Winnie the Pooh: Blood and Honey” har skaparen storslagna planer. Likt Marvel vill han nu skapa ett (mörkt) universum med flera omtyckta Disneykaraktärer.
Freddy mötte Jason och Alien bråkade med Predator. Näst på tur? Nalle Puh vs Bambi, åtminstone om ”Winnie the Pooh: Blood and Honey”-regissören får bestämma.
 
Den minst sagt omtalade skräckfilmen där den kramgoa nallen fått smak på blod gör just nu storslam i Mexiko och susar upp på bio världen över den 15 februari. Och ja, Nalle Puhs slakt hittar även då till oss i Sverige.
 
Succén känns redan nu som ett faktum och enligt regissören Rhys Frake-Waterfield ska vi förbereda oss på ännu fler skruvade versioner av andra älskvärda barnkaraktärer. Näst på tur står nämligen skräckinjagande tolkningar av Peter Pan och Bambi, därefter ska dessa inte nu längre så familjevänliga karaktärer göra upp i en crossover.
 
– Tanken är att vi ska se till att de alla verkar i samma värld. Folk har skickat meddelanden och sagt att de verkligen vill se Bambi vs Puh, sa Rhys Frake-Waterfield till The Hollywood Reporter.
 
Dags för Bambi att begå våldsdåd - som om inte Disneyfilmen var tillräckligt traumatiserande!
 
Ett blodisande, alternativt Disney-universum är kanske vad som väntar. Men enligt Frake-Waterfield finns det fler sagor att förvrida.
 
– Det finns många andra idéer där ute som inte är knutna till Disney, massor av gamla sagor och urbana legender.
 
Vågar du se ”Winnie the Pooh: Blood and Honey” när den hittar till biograferna den 15 februari?
| 8 februari 2023 20:00 |