Serie

Skribent

Andreas Samuelson

7 maj 2024 | 12:30

Tillbaka i kistan för Jason - det blir ingen ”Fredagen den 13:e”-serie

Liksom sommarlägret Crystal Lake så verkar det vila en förbannelse över ”Fredagen den 13:e”-franchisen. Nu ställs den planerade prequelserien in.
Det har varit många rundor kring slasher-klassikern ”Fredagen den 13” och dess franchise. Originalet kom redan 1980 och senaste filmen, en så kallad remake, kom 2009. Sedan dess har det varit mycket tjafs kring rättigheter och lösryckta planer på att återuppliva mördaren Jason Voorhees legend.
 
2022 blev det klart att produktionsbolaget A24 skulle göra prequelserien ”Crystal Lake”, döpt efter sommarlägret som Jason terroriserar. ””Star Trek”-veteranen Bryan Fuller stod klar som seriens skapare och originalfilmens manusförfattare Victor Miller var exekutiv producent.
 
Men efter prat om en premiär sen 2024/tidig 2025 och med första filmens hjältinna Adrienne King i en roll så ser det nu ut som om A24 ställt in hela serien, skriver Movieweb. Enligt Jeff Sneider från The InSneider är det oklart om det är ett tillfälligt eller permanent beslut.
 
Väldigt lite information har i övrigt kommit ut med senaste uppdateringen från King, som lade upp en bild på sociala medier med Fuller:
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Adrienne King (@adrienneking_official)

 
Ursprungligen var prequel-historien tänkt som en film med manus av Aaron Guzikowski (”Prisoners”) redan 2016 innan LeBron James gav sig in i leken med planer att producera en ny film. Därefter har Blumhouse haft siktet inställt på franchisen med James Wan som påtänkt regissör.
 
Vi som hade tänkt fira 15-årsjubileum sedan senaste filmen kom ut med en ny Jason-produktion får finna oss besvikna. Vi hoppas på att någon äntligen lyckas återuppliva mannen med hockeymasken.
 
Hade du sett fram emot ”Crystal Lake”?
| 7 maj 2024 12:30 |