Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

23 september 2023 | 17:00

I spelet “Tales of the Shire” får du testa på det mysiga livet som hobbit

Wētā Workshop jobbar på spelet “Tales of the Shire” som utspelar sig i “Sagan om ringen”-världen.
Tidigare har vi rapporterat om att Embracer vill exploatera varumärket “Sagan om Ringen”. Flera spel är på gång, och nu har “Tales of the Shire” visats upp för första gången. Spelet kommer från Private Division och Peter Jacksons Wētā Workshop.
 
 
Vi får inte veta mycket från denna video, men av teasern att döma verkar spelet bli riktigt härligt. I Youtube-videons beskrivning står det: "ditt mysiga Hobbit-liv väntar i “Tales of the Shire”.
 
I samband med att spelet först avslöjades 2022 berättade Amie Wolken på Wētā Workshop att det är ett “privilegium att skapa ett nytt spel i Midgård, särskilt ett som är så annorlunda än vad fansen har spelat tidigare.”
 
Så kan det vara ett spel inspirerat av “Animal Crossing” möjligtvis? Eller kanske “Stardew Valley”? Hursomhelst planerar Wētā Workshop att släppa “Tales of the Shire” under 2024.
 
Men orkar du inte vänta så länge på ett nytt “Sagan om ringen”-spel, så kommer faktiskt “The Lord of the Rings: Return to Moria” redan i oktober. Här har Free Range Games gjort ett spel där man måste överleva och skapa egna föremål.
| 23 september 2023 17:00 |