Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 maj 2024 | 07:40

Sydney Sweeney spelar kvinnlig boxare i ny biopic

Filmen om Christy Martin aka "kvinnliga Rocky" regisseras av David Michod.
Med filmfestivalen i Cannes runt hörnet närmar sig också filmmarknaden i Cannes. Det är därför vi hör om extra många castingnyheter just nu - studios förbereder sina heta "paket" som ska säljas in till distributörer. Ofta innan filmerna ens är inspelade.
 
Ett sånt projekt är en biopic om den banbrytande boxaren Christy Martin, som lär ha kallats för "kvinnliga Rocky". Regissör är David Michod, känd för "War Machine" och "The King".
 
 
Martin var en lesbisk kvinna från en konservativ familj i Georgia, och blev den första kvinnliga boxaren att synas på omslaget till Sports Illustrated. Det låter som att filmen kan bli en riktig underdog-historia där huvudpersonen får slåss mot både fördomar och maken James Martin. Han försökte ta livet av henne när han blev lämnad för en annan kvinna.
 
Rollen som boxare bör inte vara något problem för stjärnskottet Sydney Sweeney. Hon ska ha sysslat med både brottning och kickboxning i sju år under tonåren. Sweeney har på senare tid imponerat med sina roller i filmer som "Reality" och rysaren "Immaculate" (på svenska biodukar 17 maj). Nu ser hon fram emot att börja träna:
 
- Christys historia är inte lätt. Den är fysiskt och emotionellt krävande. En stor vikt att bära, men jag älskar en utmaning, säger skådespelerskan till Deadline.
| 9 maj 2024 07:40 |