Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 september 2023 | 16:15

Streamingtips: Wes Anderson har just släppt årets andra film

Regissören följer upp ”Asteroid City” med kortfilmen ”Den underbara historien om Henry Sugar” - nu på Netflix.
Det var inte längesen vi fick njuta av den stjärnspäckade komedin "Asteroid City" på bio. Men Wes Anderson har varit sällsynt flitig på sistone, och också hunnit med fyra stycken kortfilmer. Den första finns nu att beskåda på Netflix.
 
"Den underbara historien om Henry Sugar" heter den 40 minuter långa filmen, baserad på en Roald Dahl-bok med samma namn.
 
Och häng med nu: Ralph Fiennes spelar författaren Dahl, som berättar för oss om en rik typ vid namn Henry Sugar (Benedict Cumberbatch), som i sin tur får läsa vad en indisk läkare (Dev Patel) har hört och bevittnat under mötet med en man med udda förmågor (Ben Kingsley). Starkt inspirerad ser Henry Sugar sin chans att bli ännu rikare.
 
Mycket är sig likt i Wes Andersons pastelliga, lekfulla värld. Kanske är det mer teatraliskt än någonsin. Skådespelare kliver in och ut ur kulisser, de talar in i kameran och kan plötsligt bli årtionden yngre med ett snabbt byte av peruk och en lösmustasch. Wes och hans stjärnor har haft kul längs vägen och de litar på att tittarna håller öppet sinne och bara åker med under denna udda sagostund.
 
Samma skådespelare kommer återvända i ytterligare tre kortfilmer som släpps dagligen fram till lördag: "Svanen", "Råttfångaren" och "Poison". Även de bygger på historier av Roald Dahl. Vilken vecka för Andersons fans!
| 27 september 2023 16:15 |