Film

Skribent

MovieZine

27 september 2023 | 15:30

Se Nathan Lane sjunga i A24:s första musikal

"Gay Old Life" är, passande nog, titeln på ett av Nathan Lanes musikalnummer i "Dicks: The Musical". Här är en smygtitt på kommande musikalen från A24.
En teaser för Nathan Lanes roll i A24-musikalen "Dicks: The Musical" har blivit viral. Klippet är ett av Lanes musikalnummer i filmen, och heter "Gay Old Life".
 
På ett kreativt och surrealistiskt sätt visar den hur hans karaktär Harris kommer ut som homosexuell för sin son. Likt med pappan i Tim Burtons klassiker "Big Fish" vet tittaren inte riktigt om händelserna som Harris återger är sanna eller väldigt överdrivna (han hävdar till exempel att han utforskat Spaniens avloppssystem, där han bland annat ska ha stött på “sewer boys”: små oompa loompa-liknande varelser som bor i avloppen). 
 
 
Nathan Lane har ofta associerats med värme och vänlighet i Hollywood. Kanske minns ni honom som engelska rösten för Timon i "Lejonkungen", Albert i "The Birdcage" där han fick sitt genombrott, eller numera som grekiska mafioson Teddy Dimmas i hitserien "Only Murders in the Building".
 
Skådespelaren har alltid haft en perfekt balans mellan färgglad extravagans och mysig gubbighet, vilket gör honom väldigt omtyckt i de flesta kretsarna. New York Times har kallat honom för “our greatest comic stage star” och 2008 blev han invigd in i American Theater Hall of Fame.
 
"Dicks: The Musical" är regisserad av Larry Charles och blir första gången som filmstudion A24 tar sig an en musikal. Filmen har USA-premiär den 6 oktober.
 
Paul Dakwar
| 27 september 2023 15:30 |