Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 oktober 2023 | 15:30

Streamingnytt! Mia Goth är brutalt bra i en av årets bästa skräckthrillers

Nu på SkyShowtime: Ti West följer upp slasherfilmen ”X” med en blodig prequel som fått självaste Martin Scorsese att jubla.
Ljuvliga nyheter för alla skräckfans: nu finns thrillern ”Pearl” från 2022 i utbudet hos SkyShowtime.
 
”Pearl” är regisserad av Ti West och har Mia Goth i huvudrollen. Filmen är en prequel till slasher-skräckisen ”X” som släpptes samma år, men båda filmerna är fristående och för övrigt rätt olika varann, trots att de utspelar sig i samma miljö och har en gemensam karaktär.
 
Goth spelar Pearl, en ung bondtös med psykotiska tendenser och stora drömmar - hon vill bli skådespelerska. Och hon kommer att straffa alla som står i vägen för hennes dröm...
 
 
Ti Wests ”X” toppade vår lista över de bästa skräckfilmerna från 2022. ”Pearl” nådde Sverige först nu i somras och gick dessvärre aldrig på bio. Men den har fått många genrefans att jubla av skräckblandad förtjusning:
 
”Ett snyggt, spännande och sanslöst underhållande skräckdrama, som subtilt skrämmer skiten ur mig” skrev Jonna Vanhatalo i sin recension på MovieZine.
 
Och självaste Martin Scorsese är ett fan: "West och hans musa och kreativa partner Mia Goth vet verkligen hur man leker med publiken... innan de hugger kniven i vår bröstkorg och vrider om. Jag blev hänförd, sedan störd, sedan så obekväm att jag hade svårt att somna. Men jag kunde inte sluta titta”, skrev filmskaparen i ett hyllningsbrev till filmbolaget A24.
 
"Pearl" finns nu att hitta på streamingtjänsten SkyShowtime. Mia Goth syns också i "X" som streamar hos Viaplay.
 
| 19 oktober 2023 15:30 |