Skribent

Alexander Kardelo

19 oktober 2023 | 15:15

Netflix har just höjt priserna i USA och Storbritannien - står Sverige på tur?

Håll hårt i plånboken. Snart lär nya prishöjningar drabba även svenska tittare.
Netflix lovade vänta med nya prishöjningar på sina abonnemang tills Hollywoodstrejken var över. Men riktigt så blev det inte.
 
I USA har man just höjt priserna på Basic-prenumerationen (från 10 till 12 dollar) och på Premium (från 20 till 23 dollar). Kunder i Storbritannien och Frankrike har fått en snarlik prisökning, skriver Slashfilm.
 
En anledning till prishöjningen lär vara hotet från andra växande streamingtjänster, som Disney+, Hulu och Max i USA. Samtliga streamers experimenterar nu friskt med bland annat billigare, reklamfinansierade abonnemang vs dyrare Premium-konton.
 
”Vi pausade våra prishöjningar medan vi rullade ut funktionen för betalda delade konton. Men vår approach kvarstår - ett utbud av olika priser och abonnemang som passas allas behov. Och i takt med att vi skapar mervärde för våra kunder ber vi dem ibland att betala lite mer. Med start idag justerar vi priserna i USA, Storbritannien och Frankrike”, meddelar streamigjätten i ett brev till aktieägare.
 
Svenska Netflix erbjuder just nu tre abonnemang med priser från 99 till 179 kronor per månad. När nästa prisökning når Sverige är inte känt än.
| 19 oktober 2023 15:15 |