Film

Skribent

MovieZine

4 juli 2023 | 06:00

Dagen till ära! Här kan du streama "Independence Day"

Invasionsfilmen med Will Smith och Jeff Goldblum blev 1996 års största biosuccé.
Det är den 4 juli, och medan USA firar Självständighetsdagen kan vi andra utan att skämmas återbesöka "Independence Day" - en maffig blockbuster signerad Roland Emmerich.
 
Sommaren 1996 var hajpen enorm. Marknadsföringen tryckte hårt på jättelika rymdskepp som hade placerat sig runt om i världen, och biopubliken skulle få se charmige actionhjälten Will Smith ("Bad Boys") och populära nörden Jeff Goldblum ("Jurassic Park") försöka förhindra jordens undergång. Filmen fick sin världspremiär 3 juli, och 4 juli är datumet då den stora striden om mänsklighetens framtid utspelar sig.
 
Specialeffekterna har kanske inte alltid åldrats väl, men här finns scener som än idag framkallar rysningar. För att inte tala om den nostalgiska känslan för oss som växte upp med 90-talets stora våg av katastroffilmer.
 
 
Skippa fyrverkerierna och fira med att se aliens spränga Vita huset i luften i ett av 90-talets mest ikoniska actionäventyr. "Independence Day" finns att streama på Disney+
 
På samma tjänst hittar du uppföljaren "Independence Day - Återkomsten", om du skulle känna sugen på en riktig kalkonfilm. Uppföljaren som kom 2016 gjordes dessvärre utan Will Smith - "ett stort misstag" enligt skådespelerskan Vivica A. Fox.
| 4 juli 2023 06:00 |