Film

Skribent

Alexander Svensson

2 mars 2024 | 13:00

Stellan Skarsgård genomled åtta timmars smink om dagen för "Dune: Part Two": "Smärtsamt men värt det"

Stellans arbetsmoral är det verkligen inget fel på.
Stellan Skarsgård återvänder som den ondskefulle baron Harkonnen i “Dune: Part Two”, vilket inneburit lång tidi sminkstolen. Totalt åtta timmar om dagen har Stellan spenderat med att förvandlas till den fruktansvärde skurken enligt en intervju han gjort med Business Insider. Men det är värt det, säger han:
 
- Det var smärtsamt, men det var värt det. Vi ville att han skulle vara så visuellt tydlig att han gjorde ett intryck på folk genom att bara dyka upp i bild. Och det kunde avtrycket kunde vara genom hela filmen utan att han dök upp hela tiden.
 
Skarsgård lägger till Harkonnens absurda övervikt var ett av skälen till att han tog rollen i första hand. Han berättar också att det här inte är första gången han kämpat sig igenom många timmars make-up för en roll. När han spelade Bootstrap Bill i “Pirates of the Caribbean” så valde han att använda makeup framför att låta karaktären göras med datoreffekter.
 
- Jag var den enda på inspelningen med riktiga praktiska effekter. Alla andra på det skeppet dök upp fem minuter innan inspelning och fick prickar satta i ansiktet, och sen gick de. Jag hade varit där i sex timmar. Men jag gillar det. Jag gillar att se konstnärerna måla, om det låter rimligt.
 
Så alla vi som är fans av både “Dune” och “Pirates of the Caribbean” får tacka Stellan för att han är så oerhört dedikerad till filmerna han gör. Åtta timmar i en make-up-stol låter allt annat än kul…
 
Vill du se resultatet av Stellans (och alla andras) hårda arbete så går “Dune: Part Two” på svenska biografer just nu. Du kan också läsa MovieZines recension av filmen här.
 
| 2 mars 2024 13:00 |