Serie

Skribent

Alexander Svensson

9 oktober 2023 | 18:05

Sista säsongen av "The Crown" delas upp i två delar - här är premiärdatumen

Netflix succéserie om den brittiska kungafamiljen sänder sina sista avsnitt i vinter.
“The Crown” har ända sedan premiären 2016 varit en av Netflix mest omtalade serier. Att det brittiska kungahuset i nutid bjudit på extra drama vid sidan av har säkert inte skadat intresset för serien. Den senaste tidens dramatik är dock ingenting "The Crown" kommer att täcka.
 
Den sjätte och avslutande säsongen kommer bland annat att visa förhållandet mellan prins William och Kate Middleton, samt prinsessan Dianas tragiska död, men inte sträcka sig längre in i modern tid. 
 
Netflix, som inte är främmande för att dra ut på något gott, har idag meddelat att säsongen kommer delas upp i två delar, inte helt olikt hur man gjorde med “The Witcher” tidigare i år. Den första halvan landar den 16 november, och den andra och avslutande delen kommer den 14 december.
 
I säsong 6 återvänder Imelda Staunton som drottning Elizabeth, och har sällskap av bland andra Jonathan Pryce, Dominic West och Elizabeth Debicki som prins Philip, prins Charles och prinsessan Diana. Nya för säsongen är Ed McVey och Meg Bellamy som prins William respektive Kate Middleton.
 
Netflix bjuder även på en kort teaser, som går att se här nedan:
 
| 9 oktober 2023 18:05 |