Serie

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

5 september 2023 | 07:15

“The Crown” bjuder in till bröllop i seriens sjätte och sista säsong

Det är inte vilket bröllop som helst (och inte speciellt omtyckt av det brittiska folket).
Trots all dramatik och trauma som skildrats i Netflix storserie “The Crown” har publiken mer av den varan att se fram emot - både på gott och ont. Streamingjätten har släppt en första bild från den kommande säsongen. Där får vi se en glimt av vigselprogrammet som hintar om tillställningen i St George’s Chapel där det kontroversiella giftermålet - mellan prins Charles och Camilla Parker-Bowles – blir av.
 
 
Enligt Claudia Harrison som spelar prinsessan Anne i säsong 5 och 6 var giftermålet scenen där hela skådespelarensemblen var samlade och även det sista man spelade in. Drottningen (Imelda Staunton), prins Philip (Jonathan Pryce) samt prins William (Ed McVey) och prins Harry (Luther Ford) var alla i York Minister Cathedral för inspelningen av bröllopsscenen.
 
Den 31 augusti 1997 mister prinsessan Diana tragiskt livet i en bilolycka i Paris; något som seriens skapare Peter Morgan bekräftat att man har med men inte i detalj. Då detta än idag är ett känsligt ämne är det fullt förståeligt att Morgan väljer att fokusera på händelserna före och efter olyckan än själva kraschen i sig.
 
Sjätte säsongen av “The Crown” skildrar händelserna från 1997 och framåt, hela vägen till åtminstone 2005 då prins Charles och Camilla Parker-Bowles gifter sig – om inte längre.
 
Netflix har fortfarande inte bekräftat ett premiärdatum mer än att den sista säsongen får premiär hösten 2023.
 
Ser du fram emot sista säsongen av “The Crown”?
| 5 september 2023 07:15 |