Film

Skribent

Thomas Linnaeus

26 december 2023 | 16:00

Sista chansen på Netflix: Den maffigaste filmen från 2009 - "en heroisk fullträff"

Glöm aldrig när Malin Åkerman sparkade röv i en superhjältefilm - och när Zack Snyder levererade riktigt bra grejer.
Zack Snyders ljumma CV sticker tre filmer ut. Dels har vi “Dawn of the Dead” som är en fantastisk zombierulle, macho-äventyret “300”, sedan filmatiseringen av Alan Moores seriebok “Watchmen” som lämnar Netflix den 31 december.
 
“Watchmen” listas ofta som en av de bästa serierna någonsin och planerna på att göra en film av verket har cirkulerat sedan 1986. Efter 23 år fick Snyder äran, och här har vi en alternativ skildring av kalla kriget med mordet på superhjälten The Comedian i centrum.
 
 
Vi får följa den forna superhjältegruppen Watchmen, som består av Silk Spectre II (Malin Åkerman), Doctor Manhattan (Billy Crudup), Ozymandias (Matthew Goode), Rorschach (Jackie Earle Haley), Nite Owl II (Patrick Wilson) samt Comedian (Jeffrey Dean Morgan).
 
Vår recensent kallade “Watchmen” för en heroisk fullträff och motiverar högsta betyget med att filmen “pendlar mellan ett starkt drama, slående action och även en del komiska inslag. Ett spektrum som inte bara bjuder på en rik historia utan också en större mening”.
 
Passa på att se “Watchmen” på Netflix innan den försvinner den 31 december.
| 26 december 2023 16:00 |