Serie

Skribent

Alexander Kardelo

17 januari 2020 | 08:55

Därför blir det (troligen) inga fler säsonger av "Watchmen"

HBO-seriens skapare Damon Lindelof känner sig klar med berättelsen.
En briljant första säsong av superhjälteserien "Watchmen" gjorde många av oss sugna på mer. Seriens skapare Damon Lindelof känner sig däremot klar med berättelsen.

Lindelof säger till USA Today att "han har berättat historien han ville berätta, och har inget intresse av en andra säsong". Skulle HBO däremot vilja fortsätta med en annan manusförfattare så har de hans välsignelse.
 
HBO:s kommentar på det?

- Det är upp till Damon och vad han vill göra. Kanske en antologi i stil med "Fargo" och "True Detective". Vi är väldigt stolta över "Watchmen" (...) Men det är svårt att tänka sig en fortsättning utan hans inblandning, säger kanalens programchef Casey Bloys.

Damon Lindelof har länge sagt att första säsongen av "Watchmen" är tänkt som en fristående och avslutad miniserie. Det återstår att se om något kan övertala honom eller HBO till att satsa på mer.
 
 
Lindelofs populära "Watchmen" är en kreativ nytolkning av den grafiska romanen av Alan Moore, och möter upp superhjältar som Silk Spectre och Dr. Manhattan mer än 30 år senare. Serien utspelar sig i Tulsa och har brottsbekämparen Sister Night (Regina King) i fokus, samtidigt som den tacklar aktuella teman som rasism.
 
Vill ni se en fortsättning på "Watchmen" även utan Lindelof ombord?
| 17 januari 2020 08:55 |