Film

Skribent

Andreas Samuelson

25 december 2023 | 19:00

Schwarzenegger berättar om sin äckliga upplevelse under inspelningen av ”Conan”

Arnold Schwarzenegger är en våra tuffaste actionhjältar på film. Men han var även tvungen att plåga sig igenom några tuffa situationer på filminspelningar...
Vid sidan om Sylvester Stallone är Arnold Schwarzenegger en våra absolut största actionfilmsstjärnor. Det verkar också som om han förutom fantastiska stunts som hans karaktärer utfört även fått genomlida tuffa arbetsförhållanden bakom kulisserna.
 
I sin nya bok ”Be Useful: Seven Tools for Life” berättar han om flera av dessa inklusive när han filmade kultförklarade ”Conan - Barbaren” (1982). I en scen där hans titelkaraktär är bunden vid ett träd var han tvungen att bita en död gam flera gånger.
 
- Jag bet en riktig, död gam som innebar att jag fick rensa munnen med alkohol efter varje tagning, skriver han.
 
Se scenen här:
 
 
Men det var långt ifrån den värsta fysiska utmaningen under inspelningen, skriver Deadline.
 
- Under en av de första inspelningsdagarna fick jag en skada på ryggen som krävde 40 stygn.
 
Bristen på lämpliga stuntmän i rätt storlek fick Schwarzenegger att göra många egna stunts.
 
- ”Conan” var brutal eftersom det inte fanns tillräckligt stora stuntmän än, så jag var tvungen att krypa tills mina knän och armbågar blödde, attackeras av de där hundarna och bet den där riktiga, döda gamen. Lyckligtvis blev det populärt att lyfta vikter och muskulösa stuntmän blev tillgängliga.
 
Han skriver också om hur han nästan drunknade när han filmade ”6:e dagen” (2000):
 
- Det var tänkt att vara enkelt, en scen där jag simmar. Men det fanns ett lock på poolen. Jag skulle komma ut på samma ställe som jag gick in, men jag vände mig om och började få slut på luft. Jag kunde inte hitta tillbaka till utgången och jag försökte hålla mig så lugn som möjligt men visste att jag inte hade lång tid på mig. Som tur var insåg min stuntman Billy Lucas vad som hände och kom in för att rädda mig.
| 25 december 2023 19:00 |