Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 oktober 2023 | 15:00

Är dagens föräldrar alldeles för mesiga? Det tycker Arnold Schwarzenegger

Actionikonen Arnold tipsar om barnuppfostran - vill se smärta och hårt slit.
Kroppsbyggare, skådespelare, politiker… och nu livscoach?
 
Arnold Schwarzenegger som fyllde 76 år i somras hoppas inspirera andra till starkare kropp och sinne med en ny motivationsbok. Inom kort släpps hans nya bok ”Gör nytta : Sju verktyg för livet” som förklarar hur man når sina drömmar - hårt slit och lite jävlar anamma verkar vara framgångsreceptet.
 
Stjärnan dök upp i en radiointervju hos Howard Stern i veckan för att promota boken, och passade på att kritisera den rådande inställningen i världen. Han menar att vi är alldeles för upptagna med att prata känslor, när äkta resultat kommer av blod, svett och tårar.
 
- För mig handlar det om hårt arbete. Jobba arslet av dig. Det finns inga genvägar, säger han.
 
Large b026133aec6c843445c38b733d8b0df3 arnolf1
 
- Hjärnan funkar precis som biceps. Man kan bara växa och bli starkare som person om man är motståndskraftig. Man måste misslyckas och resa sig upp igen. Ju mer du kämpar desto starkare blir du. Alla som vill ha det bekvämt och skämmer bort sig själva... de kommer ingevart, säger Schwarzenegger.
 
Man måste "acceptera smärta, misär och obehag" för att växa och bli mer hårdhudad, menar han. Och det gäller också att vi som föräldrar inte överbeskyddar våra barn.
 
- Vi kan inte skapa en generation av mesar och svaga människor. Vi kan inte oroa oss för saker som "hur mår du idag? Jag vill inte såra dina känslor". Det är trevligt att vara omtänksam, absolut. Men vi kan inte behandla våra barn som små bebisar. Vi måste lära dem att bli tuffa. Att hålla på med sport, att plugga, att kämpa. De måste uppleva smärtsamma ögonblick ibland.
 
 
 
Håller du med Arnold Schwarzenegger i hans resonemang? Kommentera nedan.
| 6 oktober 2023 15:00 |