Spel

Skribent

Viktor Eriksson

31 oktober 2023 | 21:40

Så deltar du själv i skräckserien “Silent Hill: Ascension”

Men vill du vara med och rösta på vad som ska hända behöver du antingen lösa pussel eller betala för ett säsongspass.
Vad är "Silent Hill: Ascension"?
 
“Silent Hill: Ascension" är en interaktiv skräckserie som utspelar sig i samma universum som “Silent Hill-spelen. Serien följer flera olika karaktärer runt om i världen som plågas av nya och gamla faror från Silent Hill. Under seriens gång kommer tittarna att få rösta om vad för beslut som karaktärerna ska fatta, vilket kommer att påverka handlingen permanent. Inte ens seriens skapare säger sig veta hur det hela kommer att sluta.
 
När har "Silent Hill: Ascension" premiär?
 
Den första delen i "Silent Hill: Ascension" har premiär den 1 november klockan 02:00 svensk tid. Nya delar kommer därefter att släppas varje dag under 16 veckor framåt. Premiären kommer vara cirka 45 minuter medan efterföljande delar kommer att vara 5-15 minuter. I Sverige ser livesändningarna ut att ske klockan 02:00 och därefter 03:00 från och med att USA:s östkust går över till vintertid den 5 november.
 
 
Hur deltar jag i omröstningarna?
 
“Silent Hill: Ascension” är gratis att titta på men vill du vara med och rösta behöver du “IP”, vilket är en sorts poäng som du får genom att antingen lösa olika pussel eller betala för ett säsongspass som kostar 20 dollar, motsvarande cirka 225 kronor. Alla röster har inte lika mycket värde i “Silent Hill: Ascension” utan ju mer IP du har desto starkare är ditt "inflytande". Utvecklarna säger att det däremot inte ska gå att köra över andra spelare genom att bara betala pengar.
 
Nya delar av serien kommer att göras tillgängliga redan 24 timmar innan den officiella sändningen, så att samtliga deltagare får chans att vara med och rösta på besluten, även om de inte kan vara med när avsnittet sänds. När livesändningen sedan sker är det skarpt läge och alla röster läggs ihop. Det som händer är det som blir den permanenta handlingen i “Silent Hill: Ascension”.
 
Livesändningarna kan också innehålla unika scener där tittarna måste försöka hjälpa karaktären ur en situation. Misslyckas det kan det innebär att karaktären dör och försvinner från serien. Varje dag finns också chansen för en tittares egen karaktär att dyka upp i serien och göra ett kort gästspel.
 
Är det kört om jag missar avsnitt?
 
Nya tittare som upptäcker serien senare kommer fortfarande att kunna titta på de gamla delarna men inte längre påverka vad som händer i dem. De kan fortfarande påverka vad som händer i de nya delarna. 
 
Hur tittar jag på "Silent Hill: Ascension"?

Du kan se serien och delta i den genom att ladda ner “Silent Hill: Ascension”-mobilappen via Google Play Store eller Apple App Store eller logga in på Ascension.com via en webbläsare.
 
Jag är fortfarande förvirrad
 
“Silent Hill: Ascension”-utvecklaren Genvid Entertainment har också släppt en egen videogenomgång som går igenom hur den interaktiva serien är tänkt att fungera. Du kan beskåda den nedan. Genomgången är på engelska. 
 
 
| 31 oktober 2023 21:40 |