Serie

Skribent

Alexander Kardelo

31 oktober 2023 | 21:00

En av tidernas bästa tv-serier kommer nu till Netflix! Laddad med mörk humor och dödsångest

Dramaserien gick i fem säsonger och belönades med hela nio Emmys.
När 2000-talets bästa tv-serier kommer på tal är HBO ofta överrepresenterat med sina starka, smarta och välskrivna dramaserier. Och där brukar oundvikligen "Six Feet Under" ligga högt, högt uppe i toppen.
 
Nu får familjen Fisher byta hem - den 1 november gör den populära dramakomediserien för första gången entré på Netflix.
 
"Six Feet Under" följer en dysfunktionell familj som driver en begravningsbyrå i Los Angeles. Serien är skriven av Alan Ball, känd för bland annat Oscarsvinnande filmen "American Beauty" och en annan HBO-succé, "True Blood" (även den hittas nu på Netflix). I rollistan känner vi igen Michael C. Hall från "Dexter" och Lauren Ambrose från "Servant".
 
Large 0958e33da5d71ab7ffb24549a2412fbc six feet under releasing on netflix us november 2023
 
MovieZines recensent hyllade serien för "dess mörka humor, skruvade karaktärer, fantastiska dialog och en filosofisk underton som känns unik (...) Alan Balls manus är enastående och karaktärerna är utmejslade som djupt mänskliga med fel och brister. Varje avsnitt börjar med att någon dör och konsekvenserna av det påverkar sedan handlingen i avsnittet."
 
Serien rullade i fem säsonger mellan åren 2001 och 2005 innan den lämnade sina tittare med en fantastisk final (iallafall om du frågar George R.R. Martin!).
 
Men frågan är om vi inte snart får återbesöka familjen Fisher på nytt efter närmare 20 år? Det pratas nämligen om en möjlig fortsättning på "Six Feet Under".
 
"Six Feet Under" hittas nu på Netflix. Serien finns även sen tidigare att streama på HBO Max. 
 
 
| 31 oktober 2023 21:00 |